Belediye İle DEDAŞ Arasındaki Elektrik Gerginliği Bitti

Son Güncelleme:

Mardin Belediyesi ile Dicle Elektrik Dağıtım AŞ arasında elektrik borcu yüzünden çıkan ve bina mühürlenmesine kadar varan gerginlik bitti.

Mardin Belediyesi hizmet binasının elektrik borcu bulunduğu gerekçesiyle Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) ekiplerince elektriğinin kesilmesi, belediyenin de imara aykırı olduğunu öne sürerek DEDAŞ hizmet binasını mühürlemesi sonucu gerginlik yaşayan iki kurum anlaşmaya vardı.

GÖRÜŞMELER 4 SAAT SÜRDÜ

Kurum yetkilileri Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nun makamında basına kapalı yaklaşık 4 saat görüştü. Görüşmenin ardından anlaşmaya varıldığı açıklandı.

MÜHÜRLER SÖKÜLDÜ, ELEKTRİKLER AÇILDI

Belediye zabıta ekipleri, DEDAŞ hizmet binasının iki kapısındaki mühürleri söktü. DEDAŞ tarafından da Mardin Belediyesine elektrik vermeye başlandı. Konuyla ilgili daha sonra açıklama yapılacağı bildirildi.

DEDAŞ BİNASINA MÜHÜR VURULMUŞTU

Mardin Belediyesi hizmet binasının elektrikleri, borcu bulunduğu gerekçesiyle DEDAŞ ekiplerince geçen hafta kesilmiş, belediye ekipleri de dün akşam DEDAŞ hizmet binasını işletme ruhsatı bulunmadığı ve imara aykırı olduğu iddiasıyla mühürlemişti.

Kaynak: AA