Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler
Beni Süveyf kentinde, darbe karşıtı gösterilere polisin müdahalesi sırasında 13 yaşındaki bir çocuk öldü, bir üniversite öğrencisi de yaralandı.
BENİ SÜVEYF (AA)- Mısır'ın Beni Süveyf kentinde, darbe karşıtı gösterilere polisin müdahalesi sırasında 13 yaşındaki bir çocuğun öldüğü, bir üniversite öğrencisinin de yaralandığı bildirildi.
Hastane kaynakları ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, başkent Kahire'nin güneyindeki Beni Süveyf kentinde üniversite öğrencilerinin darbe karşıtı gösterileri sırasında bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı belirtildi.
Polisin gösterileri dağıtmak amacıyla gerçek mermi ve pompalı tüfek kullandığı ifade edildi.
Beni Süveyf kenti Sağlık Bürosu Vekili Ahmet Enver, gösterilerde ölen kişinin 13 yaşında bir çocuk, yaralanan kişinin ise 19 yaşındaki bir üniversite öğrencisi olduğunu açıkladı.
Polisin müdahalesi sırasında koşuşturmalar sırasında yaralanmaların yaşandığı belirtilirken güvenlik güçlerinin aralarında 3 genç kızın da bulunduğu bazı göstericileri gözaltına aldığı ifade edildi.
Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak hareketi, 25 Ocak Devrimi sonrasında devrimci güçlerin ilk parçalanma işaretini verdiği, Askeri Konsey'in anayasa bildirisini açıkladığı 19 Mart tarihinin yıl dönümünde ay sonuna dek sokak gösterileri yapma çağrısında bulunmuştu. - Kahire