Muğla'da ormanlık alanda çıkan yangın vatandaşları endişelendirdi! Çalışmalar devam ediyor
Geçtiğimiz yaz aylarında büyük yangın paniği yaşanması sebebiyle bugün saat 13.30 sıralarında Göcek Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın vatandaşları bir hayli endişelendirdi. Acil olarak bölgeye sevk edilen ekipler, yangının büyümemesi için müdahalede devam ediyor..
Fethiye Göcek Mahallesi'ndeki ormanlık alanda baz istasyonlarının bulunduğu mevkide saat 13.30 sıralarında alevlerin yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler yönlendirildi.
YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Kısa sürede olay yerine gelen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangına müdahale etti. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.
KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ ÜZERİNDE DURULUYOR
Karadan müdahale edilen yangında, 1 hektarlık alan zarar gördü. Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, "22 arazöz, 4 su tankeri, 3 ilk müdahale aracı, 5 pikap, 2 dozer, 2 treyler, 7 teknik personel, 10 orman muhafaza memuru ve 70 işçi ile yangına müdahale ettik. Yangın kontrol altına alındı" dedi. Jandarma, soruşturma başlatırken, kundaklama şüphesi üzerinde duruluyor.