Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Bir Okulun Bahçesindeki İzolasyon İçin Kazılan Çukurda Çalışırken...

Son Güncelleme:

Aldığı farkedilip, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum Şubesi ve Ortakent-Yahşi Belediyesi İtfaiyesi tarafından kurtarma çalışması bşlatıldı.

Aldığı farkedilip, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum Şubesi ve Ortakent-Yahşi Belediyesi İtfaiyesi tarafından kurtarma çalışması bşlatıldı. Ancak, bir saatlik bir çabanın ardından Karabaş'ın cesedine ulaşıldı.


VAN'DAN GÖÇ EDEN AİLESİ YASTA


Van'dan 25 yıl önce Bitez'e göç eden ailesinin 6 çocuğundan biri olan ve bir ay önce İzmir'de yaşayan Nurcan Alagöz ile nişanlanan Karabaş'ın ölümü, yakınlarını ve sporcu arkadaşlarını yasa boğdu. Evlenip, beden eğitimi öğretmeni olmanın hallerini kurarken, yaşamının baharında can veren Karabaş'ın yakınları, acı haberle yıkıldı.


Genç atletin sevenleri, komşuları, sporcu arkadaşları ve antrenörlük yaptığı öğrencileri, bugün Bitez Beldesi Söğütlü Caddesi'ndeki evine akın etti. Ev taziye ziyaretine gelenlerle dolup taşarken, gözyaşları sel oldu. İzmir'de yaşayan Nurcan Alagöz de eve gelip, Karabaş Ailesiyle taziyeleri kabul etti.


İKİNCİ KEZ EVLAT ACISI YAŞADILAR


Murat Karabaş'ın büyüğü olan diğer oğulları Mehmet'i de 5 yıl önce trafik kazasında kaybeden, bahçe bekçiliği yapan baba 75 yaşındaki Yıldırım Karabaş ile ev kadını 65 yaşındaki Makbule Karabaş, ikinci kez yaşadıkları evlat acısı nedeniyle gözyaşı döktü. Karabaş çifti, yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildi.


ÖĞRENCİLERİ FACEBOOK'TAN ÜZÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI


1500, 5 bin ve 10 bin metre koşularında şampiyonlukları bulunan atlet Karabaş'ın İzmir'de antrenörlük yaptığı 2010- 2012 yıllarındaki öğrencileri, hocalarının ölümünden duyduğu üzüntüyü ve duygularını, sosyal paylaşım sitesi Facebook'a fotoğraflarını koyarak paylaştı.


Karabaş'ın cenazesi ise Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınıp, Bitez Rüştü Kaynak Camisi'ne getirildi. Burada ikindi namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Karabaş'ın cenazesi belde mezarlığında toprağa verilecek.


BİR KİŞİYE GÖZALTI


Öte yandan, Karabaş'ın göçük altında kalarak ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, jandarma 8 kişinin ifadesine başvurdu. Jandarmanın ifadesine başvurduğu kişiler arasında izolasyon çalışmasını yapılan okulun yönetim kurulu başkanı E.E. gözaltına alındı. E.E., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


(Tür: Yurt)


(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA