Ottan Zehirlenen 4 İnek Telef Oldu

Son Güncelleme:

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Torlaklar Köyü'nde yedikleri ottan zehirlenen 8 inekten 4'ü telef olurken, 2'si kesildi, diğer 2'si ise tedaviyle kurtarıldı.

Köyde yaşayan Engin Kalaycı, 8 ineğini önceki gün otlamaları için evinin yakınındaki kendisine ait araziye bıraktı. Akşam saatlerine doğru inekleri almaya giden Kalaycı, hayvanların hepsinin de yerde baygın olduklarını gördü. Paniğe kapılan Kalaycı, veteriner hekime haber verdi. Gelen veterinerin yaptığı incelemede hayvanlardan 4'ünün telef olduğu, 2'sinin de ölmek üzere olduğu belirlendi. 2 inek kesilirken, zehirlenen diğer 2 inek ise ilaç tedavisiyle kurtarıldı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekibi, dün hayvanların zehirlendiği arazide inceleme yaptı. İlk incelemede, hayvanların yedikleri bir ottan zehirlendikleri belirlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, "İlk belirlemelere göre inekler yedikleri ottan zehirlenmiş. Bölgede sık karşılaştığımız bir olay. Zehirlenmeye hangi bitkinin neden olduğu laboratuvar incelemesiyle ortaya çıkacak" dedi.

Kaynak: DHA