Pazar'da İşler Kesat

Son Güncelleme:

Siirt'te Cumartesi Pazarında bulunan pazarcılar, vatandaşların alım gücünün düştüğünü ve alış veriş yapmadığını iddia ettiler.

Siirt şehir merkezinde kurulan Cumartesi pazarı esnafı, son günlerde iş yapamadıklarını ve vatandaşların alış veriş yapmadığını belirttiler. Pazar sebze ve meyve fiyatlarının düşük olduğunu belirten pazarcı esnafı sadece pazarda sivri biberin kilosunun 6-7 liraya yükseldiğini belirttiler.

Hafta boyun farklı mekânlarda tezgâhlarını açtıklarının belirten pazarcı esnafları, Salı pazarının kurulduğu bankalar caddesinde işlerinin yolunda olduğunu ancak diğer günlerde farklı adreslerde kurulan pazarlarda pek fazla iş yapmadıklarını belirttiler. Birçok vatandaşların sebze ve meyve alışverişlerini büyük marketlerde yaptıklarını belirten pazarcı esnafı "Büyük marketler bizleri de bitirdi. Siirtli vatandaşlar büyük marketlere sebze ve meyve fiyatlarına yapılan kampanyadan ötürü alış verişlerini buralarda yapıyorlar. Dolayısı ile bu da bizleri etkiliyor" dediler.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci