Prof. Dr. Oto'dan 'Stres ve İş Eğitimi' Konferansı

Son Güncelleme:

Diyarbakır Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen "Stres ve İş Eğitimi" konulu toplantıya çok sayıda öğretim elemanı ve idari personel katıldı.

Dicle Üniversitesi'nde stresle başa çıkmanın yolları anlatıldı. Kişinin iş ve sosyal yaşamında daha verimli ve motive olmasını sağlamaya yönelik düzenlenen konferansta, toplumsal hayatta karşılaşılan olaylar ve sonuçları üzerinde duruldu.

Diyarbakır Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen "Stres ve İş Eğitimi" konulu toplantıya çok sayıda öğretim elemanı ve idari personel katıldı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Remzi Oto'nun bilgi verdiği konferansa stresin tanımı ile başlandı.

Stresi, herhangi bir varlığın, canlının dengesini bozmaya yönelik bir tehdit ve zorlama olarak tanımlayan Prof. Dr. Remzi Oto, hayatımızın her döneminde farklı streslerle karşılaştığımızı ve birçoğuyla da farkında olmadan başa çıktığımızı belirtti. Stressiz durumların da yoğun stres durumları gibi sağlık açısında sorun yaratabileceğini kaydeden Oto, kişinin hipnoz halini örnek verdi.

Stres Çok ta Kötü değildir

Anksiyete, depresyon gibi vakaların alt nedenlerinde her zaman stresin arandığına dikkat çeken Oto, stresin aslında normal olduğunu çok ta kötü bir şey olmadığını, stresin belli bir yere kadar başarı için gerekli olduğunu, belli bir noktadan sonra ise sorun yarattığını belirtti. Stresin olumsuzlukları üzerinde durarak, stresle başa çıkmanın yollarına da değinen Oto, kişinin, strese yol açan sebeple mücadele edeceğini ya da başa çıkma yolları aradığını söyledi. Kişinin, önce kendini tanıması gerektiğini kaydeden Oto, nefes alma ve kas gevşetme egzersizi ile kişinin stresi kontrol altına alabileceğini ifade etti.

İbadet Etmete Bir Çeşit Meditasyondur!

Yoğun stres altındaki kişilerin o anda daha çok dua ederek, daha çok namaz kılarak, manevi yöne daha çok yöneldiğini kaydeden Oto, bunun aynı zamanda bir çeşit meditasyon yöntemi olduğunu ifade etti.

Kaynak: Temsilci