Ravcı: '1-2 Transfer Yapabiliriz'

Son Güncelleme:

Evkur Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, Süper Lig'de sezonun ilk yarısında futbolcularının performansından memnun olduklarını söyledi.

Ali Ravcı, sarı-siyahlı takımın Antalya'da Belek Turizm Merkezi'nde  yaptığı kampta, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Ligin ilk yarısının son haftalarında çıkış yakaladıklarını anlatan  Ravcı, "İlk yarı itibarıyla hem puan hem de son haftalarda oyuncularımızın  gösterdiği performans açısından istediklerimiz gerçekleşti. Dönem dönem takımın  formsuzluğu normal. Genel anlamda oyuncularımızın performansından oldukça  memnunuz. Son haftalarda önemli bir çıkış yakaladık. Ancak daha fazla puan  alabilirdik. Bazı hakem hatalarından 4-5 puan kaybettik." diye konuştu.
İkinci yarının ilk devreye göre zorlu geçeceğini vurgulayan Ravcı,  "Sezon içinde çok fazla beklentimiz olan futbolcuların biraz performans düşüklüğü  oldu. İkinci yarıya daha iyi hazırlanmamız lazım. Çok daha zor geçeceğini  biliyoruz. İkinci yarıda ilk yarıdaki performansımızın üstüne çıkmamız lazım.  Elimizdeki oyuncu grubuna her zaman inandık ve güvendik. İkinci yarı çok daha iyi  bir Evkur Yeni Malatyaspor izlettireceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
"Lige renk kattığımızı düşünüyorum"
Ravcı, Evkur Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'e renk kattığını söyledi.
Malatya şehrinin daha önce futbolda başarılar elde ettiğini aktaran  sarı-siyahlı kulübün sportif direktörü, şunları kaydetti:
"Evkur Yeni Malatyaspor olarak lige renk kattığımızı düşünüyorum. Hem  oynadığımız futbol hem de büyük bir camia olmamız itibarıyla Malatya şehri hak  ettiği yerlere gelecek. Buna inanıyoruz. Bu şehir, her şeyin en iyisini hak  ediyor. Futbol geçmişi olan ve büyük başarılar elde etmiş, futbol potansiyeli iyi  olan bir şehiriz. İkinci yarı çok daha iyi bir Yeni Malatyaspor izletebilmek için  çalışmalarımız devam ediyor."
Ravcı, ara transfer dönemindeki transfer çalışmalarıyla ilgili şu  ifadeleri kullandı:
"Ara transfer döneminde takımımızın daha da güçlenmesi adına 1-2  transfer yapabiliriz. İhtiyacımız olan bölgeler var. Bunları söylemek doğru  olmaz. Aslında o bölgelerde oynayan futbolcularımızın performans düşüklüğünden  kaynaklanan bir durum. Mevcuttaki oyuncularımızın kötü olduğundan değil takımın  daha güçlenmesi adına bunu yapıyoruz. Her futbolcu sezon içinde bazı düşüşler  yaşar. Bu gayet normal."
"Hakemler de hata yapacaktır"
Süper Lig'in ilk yarısında aleyhlerine hakem hatası yapıldığını  savunan Ali Ravcı, hakemlerin kötü niyetli olduğuna inanmadıklarını söyledi.
Talihsiz maçlar geçirdiklerini anlatan Ravcı, "İkinci yarı  hakemlerimizin çok daha dikkatli olacağını düşünüyoruz. Türk futbolunun en iyi  hakemleri, maçlarımızda inanılmaz fahiş hatalar yaptı. Verilmeyen penaltılar  vardı. İnşallah ikinci yarı çok daha dikkatli olurlar. Futbolcu, teknik adam ve  taraftarlar hata yapıyor, hakemler de hata yapacaktır. Sıfır hata ile maç  yönetmeleri mümkün değil. Art niyetli olduklarına inanmıyoruz. Biraz daha  dikkatli olurlarsa çok daha adaletli maçlar yönetirler." değerlendirmesinde  bulundu.
Kulübü mali açıdan da iyi yönetmeye özen gösterdiklerini anlatan Ali  Ravcı, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ayağımızı yorganımıza göre uzatmaya çalışıyoruz. Sportif başarıyı  götürürken mali konuda da dengeyi sağlamak zorundasınız. Oyuncular arasında maddi  anlamda uçurumların olmaması lazım. Bu işi başarıyla götürdük. Oyuncularımızın  gelecek borçları var. Bu konuda da herhangi bir sıkıntı yok. İlk devreyi mali ve  sportif anlamda iyi geçirdik. Takım içindeki dengeleri bozmadan hareket ediyoruz.  Bunu devam ettireceğiz. Geçmişte iyi yönetilmediğinden ve borçlandırıldığından  dolayı amatör lige düşen birçok şehir takımı var. Buna 1966'da kurulan  Malatyaspor da dahil. Bunları göz önünde bulundurarak, kulübü mali açıdan da iyi  götürmeye çalışıyoruz."

Kaynak: Skorer