Lavrov: Batı Gerçekten Kötü Bir Müttefik
Tunus'u ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batılı ülkeleri "kötü müttefik" olarak nitelendirdi.
Tunus'ta temaslarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Tunuslu mevkidaşı ile yaptığı basın toplantısında Batı'yı kötü bir müttefik olarak tanımladı.
UKRAYNA TUTUMLARI İÇİN AB'Yİ ELEŞTİRDİ
Lavrov, Tunuslu mevkidaşı Munci Hamidi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Batı, gerçekten kötü bir müttefik. AB, Ukrayna krizinde gizemli tutum izliyor. Biz daima tek taraflı yaptırımlara karşıyız. Müttefiklerimizin de bunu anlamasını umuyoruz" dedi.
"YAŞANANLARIN TEKRARLANMASINI İSTEMİYORUZ"
AB ve ABD'nin, Ukrayna'da muhalefet ve yönetim arasındaki herhangi bir anlaşmayı uygulatmaya gücünün yetmediğini öne süren Lavrov, Ukrayna ile varılan anlaşma gereği Rus askerlerinin Kırım'da bulunduğunu ve Ukrayna'da yaşananların diğer bölgelerde de tekrar edilmesini önlemek istediklerini savundu.
"UKRAYNA'NIN GELECEĞİ KENDİ ELİNDE"
Lavrov konuşmasını, "Ukrayna'nın geleceği karar vericilere bağlı" sözleriyle tamamladı. Resmi temasları kapsamında Başbakan Mehdi Cuma ile görüşen Lavrov'un, Cumhurbaşkanı Muhammed el-Munsif el-Merzuki ile de bir araya gelmesi bekleniyor.