Şahin Hastane Temeli Attı

Son Güncelleme:

TBMM Başkanı Şahin: "Cumhuriyetimiz Önemli Mesafeler Almıştır"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye personeli tarafından çiçeklerle karşılanan Şahin, MHP'li Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şahin daha sonra Sağlık Bakanlığı tarafından Şirinevler Devlet Hastanesi'nin yerine yaptırılan 300 yataklı hastanenin temel atma törenine katıldı.


Hukuk fakültesi öğrencisi olduğu sırada evlerinin yandığı ve ailesinin hastanede tedavi gördüğünü söyleyen Şahin, "Daha önce burası SSK hastanesi olarak hizmet veriyordu. Ben henüz hukuk fakültesi öğrencisiyken Ovacık ilçemizin Ekincik Köyü'nde ki evimiz yandı. Yakınlarım o zaman burada tedavi altına alındı. Babaannem, babam, annem, kardeşim o yangında ciddi yaralar aldı. Sevgili babaannemin tedavisini daha sonra İstanbul'da sürdürdük. Ancak ne yazık ki kurtaramadık" dedi.


Şahin insanların devletlerinden öncelikle eğitim ve sağlık hizmetleri beklediğini, bu hizmetleri en mükemmel şekilde yapmak için mücadele ettiklerini belirtti.


AĞLAYARAK İŞİNE DÖNMEK İÇİN YARDIM İSTEDİ


Safranbolu Kaymakamlığı'nı ziyaret ettikten sonra makam aracına doğru ilerleyen Şahin'in yanına gelen Meryem Altay isimli kadın, hizmetli olarak çalıştığı Çocuk Esirgeme Yurdu'nda işten çıkarıldığını belirterek işine dönmek için yardım istedi. Şahin, ağlayan Meryem Altay'ı dinledikten sonra Vali İzzettin Küçük'e konuyla ilgilenmesi için talimat verdi.

Kaynak: DHA