APP plaka süresi uzatıldı mı? İçişleri Bakanlığı noktayı koydu
İçişleri Bakanlığı, 1 Nisan itibarıyla APP plakalara kullananlara yönelik cezai işlem uygulanacağını, bu konuda ertelemenin söz konusu olmadığını duyurdu.
İçişleri Bakanlığı APP plakalara ilişkin kesilen cezalara ilişkin 1 Nisan'a kadar verilen sürenin erteleneceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
APP PLAKALARA ERTELEME YOK
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "1 Nisan itibarıyla sahte plaka (Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) dışında basılmış ve güvenlik standartlarını taşımayan) kullananlara yönelik cezai işlem kesin olarak uygulanacak olup, 140 bin TL idari para cezası kesilecektir. Bu konuda herhangi bir erteleme söz konusu değildir. Hatalı basılmış olsa dahi TŞOF tarafından verilmiş plakalar için cezai işlem uygulanmayacak, söz konusu plakaların belirlenen süreç içerisinde değiştirilmesi sağlanacaktır" denildi.
MULTİMEDYA EKRANLARI İÇİN YÖNETMELİK YAYINLANACAK
Araçlarda kullanılan multimedya ekranları ile hoparlör/ses sistemlerine ilişkin teknik standartların ise önümüzdeki dönemde yayımlanacak yönetmelikle netlik kazanacağı vurgulandı.