Şanlıurfa'daki İzinsiz Gösteri
Şanlıurfa'da, düzenlenen izinsiz gösteriyle ilgili gözaltına alınan 16 kişiden 2'si tutuklandı.
Şanlıurfa'da, düzenlenen izinsiz gösteriyle ilgili gözaltına alınan 16 kişiden 2'si tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, kentte 31 Aralık Cumartesi günü düzenlenen izinsiz gösteriyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında sivil toplum örgütü üyeleri ile üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 16 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Zanlılardan Cenap Ç. ve Fatma Ç. çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütünün propagandası yapmak" suçundan tutuklandı, 14 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Şanlıurfa'da, 31 Aralık Cumartesi günü, Irak sınırında yaşanan olayla ilgili düzenlenen izinsiz gösteride çıkan olaylarda 7 güvenlik görevlisi ile bir vatandaş yaralanmış, 3 iş yerinde maddi hasar meydana gelmişti.
Daha önce gözaltına alınan 43 kişiden 12'sinin tutuklandığı olayla ilgili önceki gün de 16 kişi gözaltına alınmıştı.
- ŞANLIURFA