Uygulamayı yükle! YÜKLE

Sarıyerlilerden 'Köprü Değil Hastane İstiyoruz' Eylemi

Son Güncelleme:

" KÖPRü DEĞİL DEVLET HASTANESİ İSTİYORUZ " Grup çelik Gülersoy Parkından sloganlar atarak, yürüyüşe başladı.

" KÖPRü DEĞİL DEVLET HASTANESİ İSTİYORUZ "


Grup çelik Gülersoy Parkından sloganlar atarak, yürüyüşe başladı. Ellerindeki " Halkın Sağlık Hakkı Var " afişleriyle yürüyüşe devam eden platform üyeleri, polis eşliğindeki yürüyüşlerini Sarıyer Devlet Hastanesine tahsis edilen Tekel arazisindeki Kozlu Kibrit fabrikası önünde sona erdirdi. Ellerindeki " Sarıyer'e Özel Hastane Değil, Tam Teşekküllü Devlet Hastanesi İstiyoruz " pankartları dikkat çeken grup üyeleri fabrika önünde toplanarak alkışlarla seslerini duyurmaya çalıştı.


" SARIYER HALKININ ACİL HİTYACI VE TALEBİDİR "


Grup adına basın açıklamasını ise, Sarıyer Sağlığıma Engel Olma Platformuna üye Neslihan Bayer yaptı. Açıklamada,


" 100 binin üzerinde nüfusu olan her ilçede tam donanımlı bir devlet hastanesinin açılması yasal bir zorunluluktur. Ancak 400 bine yakın nüfusu olan ilçemizde tam donanımlı bir devlet hastanesi bulunmamaktadır. Tam donanımlı bir hastanenin derhal faaliyete geçmesi Sarıyer halkının acil bir ihtiyacı ve talebidir. İlçemizde yoğun bakım ünitesi olmayan apartmandan bozma üç tane hastane bulunmaktadır. Ancak bunlar Sarıyer halkının sağlık ihtiyaçlarının giderilmesi açısından son derece yetersizdir " denildi.


İMZA KAMPANYASINA DESTEK çAĞRISI


Her seçim döneminde siyasi partilerin devlet hastanesi vaadinde bulunduğu ancak bunun yerine getirilmediği belirtilen açıklamada, " Tam donanımlı bir devlet hastanesinin açılması Sarıyer halkının sağlık hakkına kavuşmasının güvencesidir. Öte yandan devlet hastanesi Sarıyer halkının 3. köprü gibi projelerle sermayenin rant alanına dönüştürülmek istenen Sarıyer'de yaşamaya devam edebilmesinin ve ilçeden sürülüp atılmamasının da güvencesidir." denildi. Açıklamada, devlet hastanesi için başlatılan imza kampanyasına da destek istendi. Grup daha sonra olaysız dağıldı.


Pınar çITAK KOYGUN - Tahsin LALE/ İSTANBUL DHA

Kaynak: DHA