Şeyhler Sulama Göletinde Bakım ve Onarım Çalışmasına Ara Verildi

Son Güncelleme:

Hisarcık ilçesine bağlı Şeyhler beldesindeki sulama göletinde, İl Özel İdaresi tarafından bakım ve onarım çalışmalarına zorlu kış şartları dolayısıyla ara verildi.

Hisarcık ilçesine bağlı Şeyhler beldesindeki sulama göletinde, İl Özel İdaresi tarafından bakım ve onarım çalışmalarına zorlu kış şartları dolayısıyla ara verildi.


Şeyhler Belediye Başkanı Alaattin Ölmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Keller Pınarı mevkinde 1997 yılında inşa edilen gölette İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünce iki ay önce başlatılan genişletme ve ön gövdeyi güçlendirme çalışmalarının büyük bölümünün tamamlandığını bildirdi.


Elverişsiz hava koşulları yüzünden çalışmalara ara verildiğini belirten Ölmez, "Hava şartları uygun olduğunda çalışmalar yeniden başlayacak. Bu çalışmalar sonucu 8 bin metrekare olan gölet alanı 10-12 bin metrekareye çıkarken, 120 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip göletin hemen aşağısında bulunan yağmurlama, damlama sulama şebekesi sayesinde 400 dönüm olan sulanabilen arazi, yaklaşık 1000 dönüme yükselecektir" dedi.


- KÜTAHYA

Kaynak: AA