Sığınmacı Sevkıyatı

Son Güncelleme:

Binlerce kilometre kat edip Avrupa’ya ulaşma hayaliyle yola çıkan ve Edirne’den sınırı geçmek üzereyken yakalanan Suriyeli sığınmacılar Aydın’daki kamplara sevk ediliyor.

Binlerce kilometre kat edip Avrupa'ya ulaşma hayaliyle yola çıkan ve Edirne'den sınırı geçmek üzereyken yakalanan Suriyeli sığınmacılar Aydın'daki kamplara sevk ediliyor.


Bu sabah Edirne'den üç otobüsle jandarma nezaretinde Aydın'da bulunan sığınmacı kamplarına doğru yola çıkarılan 150 Suriyeli sığınmacı için Balıkesir'in Ayvalık ilçesi yakınlarında bir akaryakıt istasyonunda ihtiyaç molası verildi. Ayvalık jandarması tarafından geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı akaryakıt istasyonunda otobüslerden gruplar halinde indirilen sığınmacılar, ihtiyaçlarını giderdikten sonra tekrar otobüslere bindirildi.


Mültecilerin çoğu kendi paralarıyla alışveriş yaparken, parası olmayan sığınmacıların ise su gibi temel ihtiyaçlarını jandarma komutanları kendi ceplerinden aldı.


Sığınmacıları Edirne'den Aydın'a götüren otobüslerden birinin şoförü Yalçın Tokat, bir haftadan bu yana Edirne'den Adana ve Konya gibi birçok ile mülteci götürdüğünü ifade ederek, "Şu anda toplam 3 otobüste 150 kadar sığınmacı. Aydın'a götürecek, oradaki sığınma kampına bırakacağız" dedi.


Alışverişlerini tamamlayan ve ihtiyaçlarını gideren sığınmacılar tekrar Aydın'a doğru otobüslerle yolculuklarına devam etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA