"Sign of the City Awards" Jürisi Açıklandı

Son Güncelleme:

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla düzenlenen "Sign of the City Awards" yarışmasının jürisi belirlendi.

Türkiye'nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul projelerinin 17 kategoride ödüllendirileceği "Sign of the City Awards" yarışmasına katılan projeler 18 kişilik bir jüri tarafından değerlendirilecek.
Hürriyet Reklam Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan ev sahipliğinde düzenlenen ilk toplantıda "Sign of the City Awards"un alt yapısını oluşturmak için uzun zamandır çalıştıklarını vurgulayan Tandoğan; "Hürriyet Dünyası, bugüne kadar geliştirdiği strateji ve planlamalarla gerçekleştirdiği etkinlik yönetimi ve sürdürebilirlik konusunda kendini ispatlamış bir markadır. 41 yıldır gerçekleştirilen Altın Kelebek ve 11 yıldır gerçekleştirilen Kırmızı Ödülleri gibi "Sign of the City Awards"u da siz değerli jüri üyelerimizin katkılarıyla en iyi noktaya taşıyacağız. Hepinize katılımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz" dedi.

Jüri Başkanı Dr. Y. Müh. Mimar Doğan Hasol ise inşaat ve gayrimenkul sektörünün çok büyük ve önemli olduğunu, bu sektörde yer alan herkesin ortak amacının hep daha iyi ve sürdürülebilir projeleri gerçekleştirmek olduğunu ve "Sign of the City Awards"un bu konuda öncü olacak bir yarışma olduğunu belirtti.

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün şu anki durumunu özetleyen Hürriyet Ekonomi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir'in toplantıyı başlatmasının ardından "Sign of the City Awards" Danışma Kurulu ve Jüri Üyelerinden GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Neşecan Çekici, yarışmanın danışma kurulu toplantılarında öne çıkan kategori ve kriterlerin belirlenme süreçleri ile jüri değerlendirme yöntemini anlattı. EY Türkiye'yi temsilen Danışma Kurulu'nda yer alan N. Alp Şen, jüri üyelerine EY Türkiye'nin projedeki işleyişini aktarırken, Hürriyet Reklam Koordinatörü Onur Yılmaz ise katılım sürecini anlattı. Bu fikri hayata geçirmek için sektörün onayı ve desteğini aldıklarını söyleyen Yılmaz; "Yaklaşık 2 yıldır sektör temsilcileriyle konuşuyoruz. Bu yarışmanın sektörün projesi olduğunu vurguladık ve onların görüşleriyle geliştirdik. İlk etapta 101 ön başvuru aldık. Toplamda 150 başvuru gelmesini bekliyoruz." dedi.

Jüri üyelerinin içeriğe yönelik görüş ve fikirlerini belirttikleri ilk toplantıda, modern şehirlerde modern hayatların yaşanacağı, dolayısı ile kentsel dönüşümü bugünün bir projesi olarak değil, Türkiye'nin geleceği olarak görülmesi gerektiği vurgulandı. Yarışmaların ödül dinamiğinin sektöre büyük katkısı olduğunu, "Sign of the City Awards"un sektöre değer katacak bir ilki gerçekleştireceğini ve diğer projelerinde olduğu gibi 6 Kasım'da düzenlenecek törenle örnek teşkil edilecek bir performans sergileneceği konuşuldu.

Kaynak: Bültenler