Simav'da Şölen Gibi İftar
Kütahya'nın Simav ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından partililere verilen geniş katılımlı iftar daveti şölene dönüştü.
Kütahya'nın Simav ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından partililere verilen geniş katılımlı iftar daveti şölene dönüştü.
İlçenin gözde işletmelerinden Sayar Ocakbaşı Restorant'ta gerçekleştirilen iftar programına Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Kütahya milletvekilleri Vural Kavuncu, Hasan Fehmi Kinay, İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, belde belediye ve teşkilat başkanları, belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, gençlik ve kadın kolları başkan ve üyelerinin yanı sıra partiye hizmet etmiş eski yöneticiler katıldı.
İftar öncesi konuklarını kapıda karşılayarak örnek bir ev sahipliği gösteren AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı yemeğe katılanlara teşekkür etti.
Maliye Bakan Yardımcısı hemşerisi Abdullah Erdem Cantimur başta olmak üzere milletvekilleri ile diğer konuklarını Simav'da ağırlamaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Yağcı son günlerine yaklaşılan Ramazan ayının ülkemize, ilçemize ve milletimize huzur, mutluluk ve bereket getirmesi temennisinde bulundu.
Yağcı, birlik ve beraberliğin pekiştiği bu tür yemeklerin daha sık yapılmasından yana olduğunu söyledi.
Yemeğin ardından sırasıyla AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, milletvekili Vural Kavuncu ve Hasan Fehmi Kinay söz alarak günün anlam ve önemini belirtir konuşmalar yaptı.
Gelecek yıl yapılması planlanan yerel seçime hazırlıklı olunması talimatını veren AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu Türkiye'de olduğu gibi Kütahya'da da yerel seçimde zafere ulaşacak en yakın partinin AK Parti olacağını savundu.
Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, "İktidar olmak yetmiyor. Yerel yönetimlerde de iktidar olmak gerekiyor. Hükümet olarak Simav'da yapmak istediğimiz pek çok yatırımlarımız engelleniyor. 2013'de yapılacak yerel seçimde yönetimde sizlerden zafer bekliyoruz" dedi.
Simav'a günün koşullarına uygun çağdaş ve modern bir hastane yapımı için çaba sarf ettiklerini ifade eden milletvekili Vural Kavuncu, "Belediye bize Sağlık Bakanlığımızın kriterlerine uygun yeri vermiyor. Gösterdiği alanlarda hep pürüzlü. Hastanenin yapımı için 8 aydır yer gösterilmesini bekliyoruz.
Hastanenin yapımı için paramız da hazır. Artık sabrımız kalmadı. Sağlık Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ilgili alanın sağlık alanı olarak düzenlenip imar planına dahil edilmesi yönünde çalışma başlattı" dedi.
Simav'ın ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişmesi için tarım, eğitim, sağlık ve turizm konularında yatırımlara ihtiyacı bulunduğuna dikkat çeken milletvekili Hasan Fehmi Kinay, "Tarım Bakanımız Sayın Mehdi Eker Simav'ın Organize Sera alanı ilan edilmesi talimatını verdi. Bunun yanında Eynal Kaplıcalarına yapılacak yıldızlı termal tesisler için yatırımcılarda hazır bekliyor. Simav yakında hükümetimizin desteklediği yatırımlar sayesinde hem Kütahya hem de Türkiye'de önemli bir ilçe haline gelecek" dedi.
Davetliler daha sonra teravih namazını topluca Nasuh Ağa Cami Çadır Mescit'te kıldıktan sonra ilçeden ayrıldı. - KÜTAHYA