Şirket Haberleri

Son Güncelleme:

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, "3 yılda 33 kat büyüme gerçekleştiren Turkcell Superonline, saniyede 17 MB internet ortalamasıyla İzmir'i Türkiye şampiyonu yaptı" dedi.

2011 yılında 393 milyon TL yatırım yaparak gelirlerini TL bazında yüzde 37 artış sağladığını söyleyen Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, "3 yılda 33 kat büyüme gerçekleştiren Turkcell Superonline, saniyede 17 MB internet ortalamasıyla İzmir'i Türkiye şampiyonu yaptı" dedi.


İzmir'e yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi vermek için gelen ve internet hızlarına da değinen Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, elde edilen verilere göre saniyede 7,54 MB hız ortalamasıyla İzmir'in şu anda Türkiye'nin en hızlı internetine sahip kentimiz olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Turkcell Superonline'nın İzmir'deki 17,15 MB internet hızı ortalaması ile bu birinciliğe önemli bir katkı sağladığını belirtmekten mutluluk duyuyorum. Fiber internette yakaladığımız bu başarılar başka konularda da İzmir'i rakipleri arasında çok üst sıralara taşıyacak. Expo 2020 gibi önemli projelerde fiber altyapının sağladığı katma değerler öne çıkacak ve gerçek değeri daha çok anlaşılacak. İzmir'le birlikte yerel yönetimlerin bu gelecek vizyonlarının diğer tüm belediyelere örnek olmasını ve fiber internetin şehirlerinin gelişiminde nasıl değerli katkılar sağladığını görebilmelerini diliyorum"


Gelir de ve karda büyüme peşinde olduklarını ifade eden Murat Erkan, şunları söyledi:


"İzmirli Turkcell Superonline fiber internet kullanıcılarının yüzde 70'i limitsiz paketimizle internet keyfini katlarken, tercih edilen hız ortalamasında da yaklaşık yüzde 70'lik bir oranla 20 MB paketimiz ilk sırada."


Fiber optik altyapının ışık hızında internet hizmetinin yanı sıra ses hizmetinde de önemli bir kalite ve avantaj getirdiğini hatırlatan Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fiber internetin yanı sıra Turkcell Superonline 2011'de sabit numara taşımanın da lideri oldu. Geçen yıl sabit hatlarda her 10 numaradan 8'i Turkcell Superonline'a taşındı ve İzmir'de "fiber ses" hizmeti verdiğimiz abone sayımız 20 bine yaklaştı."


YATIRIMLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ İZMİR'E GELİYOR


Altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini anlatan Erkan, sözlerine şöyle devam etti:


"İzmir'de 2012 yılı içinde Karşıyaka, Bornova Merkez, Alsancak, Göztepe, Karabağlar, Balçova'da da kullanıcılara ışık hızında interneti sunmayı hedefliyoruz. 2012'de İzmir'de 200 bin haneye fiber altyapımızın farkıyla hizmet götürmeyi hedefliyoruz. 2012'de bu ilçelere yenilerini eklemek üzere yatırımlarımızdan pay alacak belediyelerimizle iş birliğine hazırız. Kamunun ve yerel yönetimlerin de altyapı konusunda gelişmelere açık olmasını, bizim gibi ülkeye yeni ve uluslararası standartlarda altyapılar kazandıran özel şirketlere daha fazla destek olmasını bekliyoruz."


- İZMİR

Kaynak: İHA