Sony, Yeni Ultra Kompakt Kamerası Rx0 Iı'yi Duyurdu

Son Güncelleme:

Sony, küçük şeylerin de büyük işler başarabileceğinin en büyük örneklerinden olan ultra kompakt kamerası Sony RX0 II'yi duyurdu.

Japon teknoloji devi Sony, yeni ultra kompakt kamerası Sony RX0 II'yi tanıttı. İlk modelde olduğu gibi suya, toza ve darbelere karşı dayanıklı olan Sony RX0 II, 15.3MP Exmor RS CMOS görüntü sensörü, BIONZ X görüntü işleme motoru ve ZEISS Tessar T* 24mm f/4.0 geniş açı lensi ile oldukça kaliteli fotoğraf ve videolar çekebiliyor.


Sony tarafından yapılan açıklamaya göre RX0 II, elle yapılan çekimlerde dahi stabil bir görüntü oluşturmak için elektronik görüntü sabitleme sistemi kullanıyor. Ayrıca kullanıcılar, Sony Imaging Edge Mobile uygulaması sayesinde 5 adete kadar Sony RX0 II kamerayı kablosuz olarak aynı anda kontrol edebiliyor, çoklu kamera çekimleri gerçekleştirebiliyorlar.



Sony RX0 II Özellikler



15.3MP Exmor RS CMOS sensör


BIONZ X görüntü işleme motoru


180 derece ve 90 derece oynar başlıklı LCD ekran


ISO 80-12800


ZEISS Tessar T* 24mm f/4.0 geniş açı lens


1/32000'e kadar yakalama hızı


Sony EyeAF


4K 30fps video kaydı, HDMI çıkışı


S-Log2 resim profili


1000fps süper ağır çekim


Sony Imaging Edge uygulama desteği


59 x 40.5 x 35mm boyur, 132g ağırlık



VCT-SGR1 tutucu ve kamera desteğinin de içinde bulunduğu Sony RX0 II seti, Avrupa'da Mayıs ayında satışa sunulacak. Setin toplam fiyatı ise 800 euro yani 5.019 TL + vergiler olarak açıklandı.

Kaynak: WebTekno