Sorgun'da Aile İçi İletişim Konferansı
Sorgun İlçesinde Zinde Gençlik Spor Kulübü tarafından, aile içi iletişim konulu konferans düzenlendi.
Sorgun İlçesinde Zinde Gençlik Spor Kulübü tarafından, aile içi iletişim konulu konferans düzenlendi.
İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansta, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılacak olan çalışmaların slayt gösterisi yapıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan emekli müftü ve vaiz Osman Çelik, katılımcılara, aile içi iletişim hakkında bilgi verdi.
Bu konuya ilişkin Avrupa kökenli birçok kitap yazıldığını, ancak bu kitaplarda kullanılan bilgilerin dini kaynaklara dayandırılmadığı için akıllarda kalmadığını ifade eden Çelik, "Aile, çok kutsal bir yapı. Aile ile ilgili ilahi mesajlar ve kurallar yüce Allah tarafından bizlere gönderildi" dedi.
Aile ve evlenmekten maksadın çocuk ve insan neslinin devamı olduğunu belirten Çelik, "Aile aşk ile başlar ve sevgi ile perçinlenir. Evlilik sonrasında aşkın yerini sevgi doldurmazsa huzursuzluk başlar. Huzursuzluk başlayınca da saadet bacadan çıkar gider. İşte bunun için aile hayatımızı dinimizin bize emrettiği şekilde sevgi ile yaşamalıyız" diye konuştu.
- YOZGAT