Sudan'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinliği

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Sudan'daki Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Hartum Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) bir etkinlik düzenledi.

Sudan'daki Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Hartum Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) bir etkinlik düzenledi.


Çocuklar tarafından sahnelenen şarkı ve dansların sunulduğu etkinliğe, Sudan Türk Kadın Platformu üyelerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, akademisyenler ve gazeteciler katıldı.


Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların çok değerli varlıklar olduklarını vurgulayarak, "Hartum'da uzun bir aradan sonra Çocuk Bayramını kutladık. Türk vatandaşlarımızın yanı sıra Sudanlıların da katılımıyla güzel bir gün geçirdik. Çocuklarımız oyunlar oynadılar ve eğlendiler." dedi.


Sudan Türk Kadın Platformu adına konuşan Dr. Emine Neziroğlu da "23 Nisan'ı hiç bilmeyen çocuklar vardı. Yaptığımız bu etkinliklerle onlara bu güzel günü tanıtmış olduk. Özellikle Sudanlı anne ve çocukların katılımıyla programımız güzel bir hal aldı. Önümüzdeki yıllarda daha büyük mekanlarda nice 23 Nisan Çocuk Bayramları kutlamamızı diliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA