Suriyelilerin Yaşadığı Eve Helikopter Destekli PKK Operasyonu

Son Güncelleme:

Sultangazi'de PKK militanının Suriyelilerin yaşadığı eve silah depoladığı gerekçesiyle eve, helikopter destekli terör operasyonu düzenlendi. Operasyonda 3 pompalı tüfek ele geçirildi.

İstanbul Sultangazi'de Suriyelilerin yaşadığı bir eve helikopter destekli terör operasyonu düzenlendi. PKK militanının Suriyelilerin yaşadığı eve silah depoladığını öğrenen İstanbul polisi, eve operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 3 pompalı tüfek, 24 dolu fişek ve cezalandırma mektubu bulundu.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında; Terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H içerisinde faaliyet gösteren bir kişinin, Suriyeli kişilere ait olan bir eve silah ve mühimmatlar depoladığı bilgilerine ulaşıldı" denildi.

"3 POMPALI, 24 DOLU FİŞEK..."

Ulaşılan istihbarat sonucu dün operasyon düzenlendiği belirtilen açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün silahlı yapılanması HPG adı altında çalışmalar yürüten bir kişi ile irtibatlı olduğu değerlendirilen Suriyeli bir kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

Operasyonda 3 pompalı tüfek, 24 dolu fişek, cezalandırma mektubu, başka kişiler adına banka kartları, pasaport, ehliyet, mesleki yeterlilik belgesi ele geçirildiği kaydedildi.

Kaynak: DHA