Suşehri'nde Sürücülerin "Yoldaki Çukur" Protestosu
Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir grup sürücü, yolların çukurlu olmasını protesto etti.
Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir grup sürücü, yolların çukurlu olmasını protesto etti.
Çukurların bulunduğu yerde açıklama yapan sürücülerden Mustafa Yıldız, çukur ve çamur dolu yollar yüzünden araçlarının mahvolduğunu belirterek, "Yolda yürüyemez hale geldik. Araçlarımız sürekli çukurlar yüzünden sürekli arıza vermekte, biz yetkililerden bu çukurlara asfalt yapın demiyoruz, ama geçici çözümlerle sorunu çözmelerini bekliyoruz. Yaklaşık 10 santimetreye yakın çukurlar nedeniyle kimse evine gidemez oldu" diye konuştu.
Suşehri'nden 5 araç sürücüsünün katıldığı protestoda sürücüler, araçlar üzerine asılı olan "dikkat patates tarlası var", "yolların bu rezalet durumunu şiddetle kınıyoruz", "belediyemiz çalışıyor çukur sayısı 25 bin 600" yazılı dövizlerle tepkilerini dile getirdi.
Sürücüler, ayakkabılarıyla çukurların içerisine girerek duruma tepki gösterdi.
Suşehri Belediye Başkanvekili Süleyman Şen, Türkiye genelinde yaşanan yoğun kış şartlarından dolayı kar temizleme çalışmalarıyla birlikte tuzlama çalışması yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:
"Bu çalışmaların yapıldığını ilçemiz halkı da gördüğü aşikardır. Fakat, yapılan bu tuzlama çalışmaları bilindiği gibi daha sonradan yollarda ağır tahribatlar oluşturmaktadır. Çevre ilçelere gidip bakın aynısı. Ankara'ya gidin bakın aynısı. İlçede kar erimeye başlayalı 3 gün oldu. Bazı 3-5 vatandaşımız araçlarla protesto eylemi yapmaya kalkıştı. Ama tüm halkımızdan isteğimiz yıllardır çukurlardan eziyet çeken ilçe halkımızı bu eziyetten kurtaracağımızı ifade etmek istiyorum. Şu ana kadar çukur oluşan bu yollara kum koyduk, fakat tutmadı. Kar yağışı sonrası oluşan bu çukurlara şu anda asfalt döksek ne faydası olacak. Asfaltın tutmayacağını herkes biliyor. 30 ton asfalt aldık fakat yolların ıslak ve sulu olması nedeniyle dökemiyoruz. Belediye Başkanımız Sedat Sel, her konuşmasında yolların bozuk olduğunu kendisi de söylüyor. Bizler de görüyoruz. Ülkemizin birçok yerinde bu kış mevsiminde doğal afet yaşandı. Bu da ilçemiz için doğal bir afettir. Şu anda ekiplerimiz özellikle TOKİ yolunda ve meslek yüksek okulu yolunda kumlama çalışması yapıyor. Halkımızın bu konuda duyarlı ve sabırlı olmasını canı gönülden arzuluyoruz. Yollarımız daha güzel şekilde yapılarak halkımızın hizmetine sunulacaktır. Şu anda geçici olarak kumlama çalışması yapıyoruz."
- SİVAS