Tarhan Erdem'den Erdoğan'ı Kızdıracak Tespit

Son Güncelleme:

KONDA Araştırma Şirketi'nin sahibi, Erdoğan için, "Cumhurbaşkanı olup iktidarını muhafaza edeceğini sanıyor, bununla iktidar muhafaza edilmez." dedi.

Radikal gazetesi yazarı ve KONDA Araştırma Şirketi'nin sahibi Tarhan Erdem, CNN TÜRK'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına konuk oldu. Erdem, "Başbakan, 'Cumhurbaşkanı olacağım' diyor. Bununla iktidarını muhafaza edeceğini sanıyor, bununla iktidar muhafaza edilmez." dedi.

"Türkiye felakete gidiyor" diyen Tarhan Erdem, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"DEVLET MEKANİZMASINI DEĞİŞTİRMEK LAZIM"

"Darbe girişimine karşı yaptığı işlerin tümünü doğru buluyorum. Fakat burada kurulu bir devlet düzeninden bahsediyoruz. Bu düzenin değişmesi gereken yerleri vardır, değişmesi gerekir. Pek çok kuralı yenilemek lazım. Personel sistemini ve devlet mekanizmasını değiştirmek lazım. Bunları unuttu Başbakan'ımız. 'Cumhurbaşkanı olacağım' diyor. Bununla iktidarını muhafaza edeceğini sanıyor, bununla iktidar muhafaza edilmez. Ben şimdi söyleyeceğim, başka şeyler anlatılacak. Bu manada söylemiyorum. Ama bir felakete gidiyor Türkiye. Ben bu yaşta bunu söylüyorum, neden gençler söylemiyor bilmiyorum. Gençlerin de söylememesini maruz görüyorum. Ama bildiğim inandığım bir şeyi söylememezlik edebilir miyim?"

ÖZDEMİR: BİLİP DE SÖYLEMEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI? "

Özdemir'in "Bilip de söylemediğiniz bir şey var mı? " sorusuna " Evet var" diye yanıt veren Erdem, "Söyler misiniz? " sorusuna ise "Söyleyemem" diye cevap verdi.

Kaynak: Haberler.Com