Tek Kan Lekesi Onda
Protestan Misyonerlerin Katledilmesi Olayında Emre Günaydın'dan Sonra İkinci Kilit İsmin Gözaltındaki Salih Güler Olduğu Belirtildi. Salih Güler Aynı Zamanda Cinayetlerin Ardından Üzerinde Kan Lekesi Bulunan Tek Kişi.
Protestan misyonerlerin katledilmesi olayında Emre Günaydın’dan sonra ikinci kilit ismin gözaltındaki Salih Güler olduğu belirtildi. Salih Güler aynı zamanda cinayetlerin ardından üzerinde kan lekesi bulunan tek kişi.
MALATYA’da Zirve Yayınevi bürosunun basılarak 3 Protestan misyonerin öldürülmesiyle ilgili soruşturmada bütün gözler hastanede tedavi gören ve henüz ifadesi alınamayan Emre Günaydın’a (19) çevrilirken; olayda ikinci kilit ismin gözaltındaki Salih Güler (20) olduğu belirtildi. Soruşturmayı sürdüren yetkililer, saldırıya katılan diğer 3 kişiyi Salih Güler’in ayarladığını öğrendi. Olaydan sonra binadan çıkarken pantolonunda kan izi bulunan tek kişinin de Güler olduğu belirlendi. Ancak bir polis yetkilisi, bu konuda, "Zanlılar, şahısları arkalarından dizlerini sırtlarına dayayarak kesmiş. Bu yüzden kan izi olmayabilir" yorumu yaptı.
Polis, olaydan sonra zanlıların suç aleti 5 bıçaktan 4’ünü temizlemeye çalıştığını, ancak kan izlerinin yine de tam olarak çıkarılamadığını belirledi. Yetkililer, zanlıların yayınevi sahibini de öldürmeyi planladıkları için hazırlık yaptıkları, bıçakları da bunun için yıkamış olabilecekleri tezi üzerinde duruyor.
HAFTAYA TAMAMLANACAK
4 savcı tarafından yürütülen soruşturmanın önümüzdeki hafta tamamlanması beklenirken, zanlıların iletişim trafiği ile banka kayıtları incelenerek, azmettiricinin kim olduğu araştırılıyor. Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulanan zanlılar için şimdilik 4 gün gözaltı süresinin alındığını bildiren emniyet yetkilileri, bu sürenin bitiminde mahkeme kararıyla 3 gün daha ek süre alınabileceği kaydettiler. Malatya Barosu da, CMUK Yasası’na göre sanıkların savunulması ve ifadelerinin alınmasında hazır bulunmaları için 3 avukat görevlendirdi.
SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI
Saldırının ardından kaçmak isterken 3’üncü kattan atlayıp yaralanan Emre Günaydın’ın İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki tedavisi ise sürüyor. Günaydın’ın solunum cihazına bağlandığı belirtildi. Tıp Fakülteki Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Günaydın’da bir beyin kanaması meydana geldiğini, beyindeki kanamanın durdurularak temizlendiğini ifade ederek, "Sağlık durumunun iyiye gideceğini düşünüyorum" dedi. Dekan Yılmaz, Günaydın’ın 2 gün içinde solunum cihazından çıkabileceğini ve ifadesinin alınabilineceğini de belirterek, "Hafıza kaybı olmasını beklemiyoruz" diye konuştu.