Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Son Güncelleme:

Malkara Köyleri içme suyu hatları değiştirme ihalesi yapıldı

Malkara Karaidemir İçme ve Kullanma Suyu Birliği, köylerde olan eski su borularını değiştiriyor.


Malkara Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan ihalede, 2 milyon liralık su borularının değiştirilmesi işini 109 bin TL karşılığında 2 Y inşaat şirketine verildi.


İhaleye başkanlık eden Kaymakam Mahmut Halal, projenin bir an önce bitirilerek vatandaşların temiz borulardan geçecek suya kavuşturulmasını istedi.


İhaleye İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Becerir, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çolak ve diğer yetkililer katıldı. İhale kapsamında, İbribey Köyü Merkez su deposu ile Kermeyan köyü ana dağıtım deposu hattı olan 3 bin 400 metrelik alan su borularıyla döşenecek.


Daha önceki hat 1989'da yapılmış ve sık sık arıza vermeye başlamıştı.



Tekirdağ'da hayat boyu öğrenme ve verimli eğitim çalıştayı düzenlendi



Tekirdağ'da Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) tarafından, yaşam boyu öğrenme konusunda farkındalığın geliştirilmesini sağlamak amacıyla Avrupa Birliği ENPI Karadeniz Havzası Sınır ötesi İşbirliği Programı kapsamında, hayat boyu öğrenme ve verimli eğitim yönetimi uygulamaları çalıştayı düzenlendi.


Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Hacıfazlıoğlu'nun yönettiği çalıştayın ilk oturumunda, yaşam boyu öğrenmenin günlük hayattaki yeri tartışılarak, mentorlük ve liderlik uygulamalarının yaşam boyu öğrenme faaliyetlerindeki yeri değerlendirildi.


Çalıştayın ikinci oturumunda ise Tekirdağ'da yaşam boyu öğrenme faaliyetlerini yürüten kurum temsilcileri, yöneticiler ve eğitmenler, mentorlük ve liderlik ekseninde, yaşam boyu öğrenmede kurumsal stratejik planların oluşturulması için çerçeve planlar hazırladılar ve sunumlar gerçekleştirdiler.


Çalıştaya NKÜ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur, KOSGEB, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden çok sayıda üst düzey yönetici ile öğretmenler, öğretim üyeleri ve eğitmenlerin katıldı.



ÇİSAD yönetiminden Baysan'a ziyaret



Çorlu İş İnsanları ve Sanayicileri Derneğinin (ÇİSAD) yeni yönetimi, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı ziyaret etti.


Başkanlık makamında yapılan ziyarette, ÇİSAD Başkanı Emrihan Aydın ile yönetim kurulu üyeleri Murat Özoğuz, Hülya Çoban, Çiğdem Cesur, Celal Öğücü ve Aptullah Kasapoğlu Başkan Baysan ile bir araya geldi.


ÇİSAD Başkanı Emrihan Aydın, yeni dönemde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında Baysan'a bilgi verirken, yapılacak çalışmalarda belediyeyle ortaklaşa hizmetlerin de üretilebileceğini anlattı.


Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise ÇİSAD yönetiminin nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. - Tekirdağ

Kaynak: AA