Tenis: Avustralya Açık

Son Güncelleme:

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde çeyrek final maçında iki İspanyol tenisçi David Ferrer ve Nicolas Almagro karşılaştı.

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde çeyrek final maçında iki İspanyol tenisçi David Ferrer ve Nicolas Almagro karşılaştı.


Rod Laver Arena'da 3 saat 44 dakika süren mücadelede 4 numaralı seri başı David Ferrer, vatandaşı 10 numaralı seri başı Nicolas Almagro'yu 3-2 yendi.


İlk iki sette Ferrer karşısında çok başarılı bir maç çıkartan Almagro, sert servislerle vatandaşını zor durumlarda bırakıp setleri 6-4'lük sonuçlarla 2-0 önde tamamladı. Üçüncü seti ve maçı almaya çok yaklaşan Almagro, Ferrer'in direnişi karşısında seti 7-5 kaybetti ve Ferrer maça ortak olduğunu gösterdi. Dördüncü set adeta iki İspanyol tenisçinin savaşına dönüştü. 1 saat 6 dakika süren seti tie-break sonunda Ferrer almayı başararak durumu eşitledi 2-2.


Yarı finale çıkacak tenisçiyi belirleyecek son sette ilk setlere oranla daha az bir mücadele vardı ve 2-0 geriden gelip maça ortak olarak moral bulan Ferrer, vatandaşı karşısında seti 6-2 alarak yarı finale yükseldi.


David Ferrer, yarı finalde tek erkeklerde bir numaralı seri başı Novak Djokovic ve 5 numaralı seri başı Çek tenisçi Tomas Berdych maçının galibi ile karşılaşacak.


Muhabir: Recep Şakar


Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli - MELBOURNE

Kaynak: AA