Tony Blair'den Haçlı Çığlıkları

Son Güncelleme:

Irak'ın 2003 yılında işgal edilmesine destek veren İngiltere eski başbakanı Blair," Askeri müdahaleyle İslamcı radikallerin kökü kazınmalı" dedi.

Ortadoğu Barış Elçisi ve İngiltere'nin eski başbakanı Tony Blair siyasi hayatının en zorlu virajında. Irak'ta adeta kan gövdeyi götürürken Haçlı mantığı çerçevesinde şahince çıkışlar yapan Blair'e sert eleştiriler geldi.

IŞİD militanlarının Şii olan Iraklı tutsak askerleri bir bir kurşuna dizme görüntüleri gözlerin "Haçlı" çığlıkları atarak Suriye ve Irak'ta yeni bir askeri operasyon yapılmasını isteyen İngiltere'nin eski başbakanı Tony Blair'e çevrilmesine neden oldu.

RADİKALLERİN KÖKÜ KAZINMALI

Eski İngiltere başbakanı Tony Blair şu anda Ortadoğu Barış Elçisi olmasına rağmen ateşli bir biçimde Batı'nın Suriye ve Irak'ta askeri operasyon düzenlemesini istiyor. Blair şahin tavrını bir adım daha ileri götürerek "İslamcı radikaller çok sert güçle karşı konularak bölgeden tamamen temizlenmeliler" dedi. Blair'in bu şahin açıklamalrı İngiliz siyasetini ayağa kaldırdı. Blair hem sağ hem de sol kanattan çığ gibi büyüyen ağır eleştiri oklarına hedef oldu. Öyle ki NATO üyesi ülke liderleri bile Blair'in böylesi hassas günlerde sessiz olması gerektiğini dile getirdi.

ZAMANINDA SURİYE'YE MÜDAHALE EDİLSEYDİ IRAK KARIŞMAZDI

Tony Blair, Irakta'ki sokak infazları ve kanlı kaostan hiçbir şekilde sorumlu olmadığını belirterek "Eğer Suriye'ye askeri müdahale yapılsaydı, Irak'ta kan gövdeyi götürmezdi" dedi.

"MEZHEP ÇATIŞMALARI IRAK'I PARÇALIYOR"

İngiliz Sky News televizyonunda Dermont Murnaghan'ın programına konuk olan Tony Blair,"mezhep çatışmaları Irak'ın bölünmesine neden oluyor. Yaşanan son gelişmelerin 2003 yılında Irak'ın işgal edilmesiyle uzaktan yakından ilgisi yok" dedi.

TAM BİR 'AMERİKAN ŞAHİN'İ

2003 yılında Blair kabinesinde bakanlık yapmış Clare Short yaptığı açıklamada Tony Blair'i "Koyu bir 'Amerikan Şahin'i" olmakla eleştirdi.

Kaynak: Haberler.Com