Türk Milletvekilleri, Azerbaycan Seçimlerine Gözlemci Olarak Katıldı

Son Güncelleme:

Gümüşhane Milletvekili Üstün, Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Azerbaycan'a gözlemci milletvekili olarak geldiklerini belirterek, "Çok yoğun bir katılımla Azerbaycan'a geldik."

Gümüşhane Milletvekili Üstün, Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Azerbaycan'a gözlemci milletvekili olarak geldiklerini belirterek, "Çok yoğun bir katılımla Azerbaycan'a geldik. Türkiye Büyük Millet Meclisinden her partiden temsilciler ile Azerbaycan'a Gözlemci olarak geldik' dedi.


Üstün, dört gündür Bakü'de olduklarını belirterek, vatandaşların arasında, değişik sivil toplum örgütleri ile bir araya gelerek seçimlerle ilgili genel kanat topladıklarını bildirdi. Üstün, Bugün Azerbaycan'ın Sumgayıt ilinde seçim çalışmalarını gözlediklerini belirterek, "Genel seçimlerle ilgili bir sıkıntı görmedik. Her geçen seçim, Azerbaycan Demokrasisinin daha çok demokratikleştiğini ve problemlerini aşmış bir seçim ortamı gördük. Biz Azerbaycan'ın sıkıntılarını kendi sıkıntılarımız olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.


Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise, Azerbaycan'a ilk defa geldiğini belirterek, Tek millet iki devlet anlayışını burada çok iyi bir şekilde gördüğünü ifade etti. Özbek,konuşmasına şöyle devam etti:


"Özellikle Azerbaycanlı kardeşlerimizin misafirperverliğine vurgu yapmak istiyorum. Seçimle ilgili bugün sandık bölgelerini gezdik gerçekten demokratik bir şekilde seçim olduğunu gözlemledim. İnsanlar rahatlıkla fikirlerini sandığa yansıtabiliyorlar. Önceki seçimlere göre katılımın daha çok olduğunu izleyebildik. Seçim siteminin, Türkiye ile benzer olduğunu gördüm. Siyasi partilerin ve adaylarının seçim sandıklarının müşahitlerinin bulunması ayrıca demokrasi açısından farklı bir güzelliktir. Rahatlıkla kendi partilerinin seçmenlerini takip edebiliyorlar."

Kaynak: DHA