Tuzla'daki Binalar 360 Derecelik Kameralarla Takip Edilecek
Tuzla'da boy uzunluğu ve kat sayılarına kadar kaçak yapılar, 360 derecelik görüntülerle otomatik olarak takip edilebilecek.
Tuzla'da boy uzunluğu ve kat sayılarına kadar kaçak yapılar, 360 derecelik görüntülerle otomatik olarak takip edilebilecek.
Belediyeden yapılan açıklamada, 360 dereceli kamera teknolojisiyle, binaların ruhsat bilgileri ile mevcut durumunun ne kadar uyuştuğunun, binanın üzerindeki kapı numarasıyla adres veri tabanındaki kaydın aynı olup olmadığının tespitinin yapıldığı bildirildi.
Haritada kaydı bulunan binalara otomatik olarak yaklaşacak kameranın, tam cepheden bakarak öncelikle bina fotoğrafını yakaladığı ve veri tabanına aktardığı, bina yüksekliğini bulabildiği belirtildi. Bu şekilde kontrolü yapılan binanın en yüksek noktasının tespit edilerek kayıtlardaki bina yüksekliği ile karşılaştırıldığı ve bir uyuşmazlık olup olmadığının belirlendiği kaydedildi.
Ruhsat verilmiş, ancak inşaatına henüz başlanmamış veya tamamlanmamış binaların da tespit edilerek, tabela alanının yarı otomatik hesaplanabildiği, böylece her iş yeri için ilan vergisi karşılaştırılması yapılarak kayıp ve kaçak tespitinin otomatik olarak gerçekleştirilebildiği bildirildi. Ayrıca, ilçe genelindeki alt yapı envanterinin de hesaplanabildiği vurgulandı.
Tamamen Türk mühendislerin geliştirdiği sistemin, yıkımına karar verilecek binalarda hak sahipliği ve envanter tespitine de büyük kolaylıklar getireceği belirtildi.
- İSTANBUL