Üniversite Öğrencilerine Teknik Gezi
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri için Adıyaman Atıksu Arıtma Tesisi'ne teknik gezi düzenlendi.
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri için Adıyaman Atıksu Arıtma Tesisi'ne teknik gezi düzenlendi.
Düzenlenen geziye, Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı ve öğrencileri katıldı.
Gezide tesis yetkilileri tarafından tesisin otomasyon odasında tesisin genel işleyişi hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.
Gerekli güvenlik tedbirleri alınmasının ardından yetkili personel tarafından öğrencilere, tesisin tüm üniteleri gezdirilerek teknik bilgilendirme yapıldı.
Yetkililer tesiste yaklaşık 600 kilometrelik kanalizasyon hattı üzerinde bulunan Adıyaman merkezdeki bütün evsel atık suların toplanıp, Atatürk Barajı'na deşarj edilmeden önce son biyolojik arıtmaya tabi tutulduğunu ve bu çerçevede büyük bir çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olduğunu kaydettiler.