Yemen ordusu 1732 operasyonda 900'den fazla Husi mensubunu etkisiz hale getirdi
Yemen ordusu, Husilere ait askeri mevzilere yönelik 1732 operasyonda 900'den fazla mensubun etkisiz hale getirildiğini, 287'den fazla askeri aracın imha edildiğini bildirdi. Sözcü Nezili, Husi tahkimatları ile komuta-kontrol merkezlerinin vurulduğunu belirtti.
Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Albay Macid Abdullah en-Nezili, "Yemen Şafağı" harekatı kapsamında Husilere ait askeri hedeflere yönelik 1732 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Nezili, operasyonlarda 900'den fazla Husi mensubunun etkisiz hale getirildiğini, 287'den fazla askeri aracın ise imha edildiğini veya kullanılamaz hale getirildiğini bildirdi.
HUSİLERİN ASKERİ MEVZİLERİ HEDEF ALINDI
Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Albay Macid Abdullah en-Nezili, "Yemen Şafağı" kapsamında ordu birliklerinin taarruz eksenlerindeki ilerleyişiyle eş zamanlı olarak 1732 operasyon gerçekleştirildiğini belirtti.
Nezili, savaş uçakları, insansız hava araçları (İHA), sahra topçusu ve roketatarlarla düzenlenen operasyonlarda Husilere ait tahkimatların, komuta-kontrol merkezlerinin, gözetleme noktalarının, mühimmat depolarının ve derinliklerdeki yüksek değerli askeri hedeflerin vurulduğunu aktardı.
900'DEN FAZLA HUSİ MENSUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Operasyonlar sayesinde Husilerin ateş kaynaklarının susturulduğunu belirten Nezili, komuta-kontrol sistemlerinin sekteye uğratıldığını ve ikmal hatlarının kesildiğini ifade etti.
Nezili, 1732 hedefleme operasyonunda 900'den fazla Husi mensubunun etkisiz hale getirildiğini, 287'den fazla askeri aracın ise imha edildiğini veya kullanılamaz hale getirildiğini açıkladı.
Yemen güçlerinin Husilerin savunma hatlarını yarmaya ve ilerleyişini sürdürmeye devam ettiğini belirten Nezili, harekatın plan dahilinde süreceğini kaydetti.
Operasyonların gerçekleştirildiği bölgeler ve zaman aralığı hakkında ise bilgi verilmedi.
Konuya ilişkin Husilerden henüz bir açıklama yapılmadı.
YEMEN'DE GENİŞ KAPSAMLI ASKERİ HAREKAT BAŞLATILMIŞTI
Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad Muhammed el-Uleymi, 5 Ekim'de devlet televizyonunda yayımlanan video mesajında, Husilerin kontrolündeki toprakların geri alınması ve devlet egemenliğinin ülkenin tamamında hakim kılınması amacıyla geniş kapsamlı askeri operasyonlar başlattıklarını açıklamıştı.
YEMEN'DEKİ İÇ SAVAŞ 2014'TE BAŞLADI
Yemen'de Husilerin Eylül 2014'te başkent Sana'nın ve bazı vilayetlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından iç savaş başladı.
Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonu, Mart 2015'te Yemen hükümetine destek amacıyla ülkeye müdahale etti.
ÇATIŞMALAR TEMMUZ AYINDA YENİDEN ŞİDDETLENDİ
Temmuz ayında başlayan çatışmalar, Nisan 2022'de başlayan ateşkesin sağladığı görece sakinliğin ardından yaşanan en geniş çaplı çatışmalardan biri oldu.
Eylül ayında çatışmaların şiddeti daha da artarken Husiler, Hudeyde ve Taiz vilayetlerinde stratejik öneme sahip El-Maha (Moha) kenti dahil bazı önemli bölgelerin kontrolünü ele geçirdi.
Husilerin ayrıca Babülmendep Boğazı'na bakan Meyyun Adası'na kadar ilerlediği belirtildi.