Yıpranmış Sokak Levhaları ve Tabelalar Yenileniyor

Son Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıpranmış ve eskiyen sokak levhalarını yeniliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yıpranmış ve eskiyen sokak levhalarını yeniliyor.


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla eski sokak tabelalarını geri dönüşüm yoluyla yeni sokak ve kapı tabelası yapılıyor.


Numarataj Şube Müdürü Cabir Dedei, eski sokak levhalarının yeniden değerlendirildiğini, MERNİS Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne geçilmesiyle Ankara'da sokak tabelalarının ve kapı numaralarının yenilendiğini söyledi.


Sokak tabelaları için ihaleye çıkıldığını ancak eskiyen tabelaların da yeniden kullanıldığını belirten Dedei, şunları kaydetti:


"Eski tabelalar kesim atölyesinde 15x20 cm kapı numarası ebadında kesilerek ayrışım yapılıyor. Kapı numaraları temizlenerek boya atölyelerinde boyanıyor, numaralama için baskıya giriyor. Baskıdan çıkan tabelalar konutlarda ve iş yerlerinde adres tespiti yapılarak kapılarına takılıyor. Eski tabelalar köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde henüz cadde ve sokak adı almamış küme şeklinde olan alanlarda adres belirlensin diye kullanılıyor."


Dedei, açıklamasında, yaklaşık 15 bin eski tabeladan 10 binin kullanılır hale getirildiğini bildirdi.


- ANKARA

Kaynak: AA