Yüksekova'da Ambulansa Molotoflu Saldırı

Son Güncelleme:

Hakkari'de önce polise saldıran yüzü maskeli grup ardından hasta almaya giden ambulansa molotof attı. Ambulansta hasar oluştu, polis gruba müdahale etti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yüzleri maskeli bir grup önce güvenlik güçlerine taşlı ve mototoflu saldırı da bulundu. Grup ardından hasta almaya giden ambulansa molotofkokteyli attı. Ambulansta hasar oluştu. Polis gruba müdahale etti.

ÖNCE POLİSE SALDIRI

Alınan bilgiye göre, Cengiz Topel Caddesi Eski Cezaevi Kavşağı'nda toplanan yüzü maskeli göstericiler, Eczaneler Sokağı'nda nöbet tutan polislere molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı.

AMBULANSI HEDEF ALDILAR

Polisin basınçlı su ve biber gazlı müdahalesiyle ara sokaklara dağılan göstericiler, bu kez Yüksekova- Şemdinli karayoluna barikat kurdu.Yolu trafiğe kapatan terör örgütü yandaşları, Orman Mahallesi'ne hasta almaya giden 3 sağlık personelinin bulunduğu ambulansa molotofkokteyli attı.

EMNİYET BAHÇESİNE GÖTÜRÜLDÜ

Molotofkokteylinin isabet etmesi sonucu hasar oluşan ambulans, polisin göstericilere müdahalesinin ardından olay yerinden uzaklaştırılarak, İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekildi.

SİLAH SESLERİ YÜKSELDİ VE...

Ambulansta polisler tarafından yapılan incelemede, arka camın kırık olduğu ve içindeki sedye ile tıbbi malzemelerin molotofkokteyli atılması sonucu yandığı belirlendi. Silah seslerinin duyulduğu ilçede, güvenlik önlemleri artırıldı.

Kaynak: AA