Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir Açıklaması
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, sarı basın kartına sahip gazetecilerin, halk otobüslerinden ücretsiz yararlandığını bildirdi.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, sarı basın kartına sahip gazetecilerin, halk otobüslerinden ücretsiz yararlandığını bildirdi.
Akdemir, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan "Sarı basın kartı sahiplerine halk otobüsleri ücretsiz" şeklindeki haberlerden dolayı açıklama yapmak zorunda kaldığını belirtti.
Sarı basın kartı sahibi olan gazetecilerin halk otobüslerini ücretsiz kullandıklarını, bu uygulamanın ise yeni bir çalışma olmadığını ifade eden Akdemir, şunları kaydetti:
"Sarı basın kartına sahip gazetecilerimiz, halk otobüslerimizden ücretsiz yararlanmaktadırlar. Belediyemizin gelir tarifesi gereği ve halk otobüsleri şirketleriyle yapılan sözleşmeye istinaden zaten sarı basın kartına sahip gazetecilerimiz bu uygulamadan yararlanmaktadırlar. Basın mensubu arkadaşlarımız zor şartlar altında görevlerini yerine getirmektedirler. Bu nedenle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sarı basın kartına sahip gazetecilerimiz halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmaya da devam edecektir."
Muhabir: Ferdi Akıllı
Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ZONGULDAK