İran Eski Bakanı Türkiye'yi Suçladı
İran Dışişleri eski Bakanı Mottaki, Suriye'deki şiddetten Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'yi sorumlu tuttu.
İran Dışişleri Bakanı eski Bakanı ve eski Ankara Büyükelçisi Mottaki, Suriye'deki şiddetten Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'yi sorumlu tutarken bu ülkeleri "dış müdahale üçgeni" olarak niteledi İran Dışişleri Bakanı eski Bakanı ve eski Ankara Büyükelçisi Manouchehr Mottaki, Suriye'deki şiddetten Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye'yi sorumlu tutarak bu ülkeler için "dış müdahale üçgeni" nitemelesini yaptı.
Mottaki, FNA'ya yaptığı açıklamada "Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye, kriz ile boğuşan Suriye'de dış müdahale üçgeni haline geldiler, bir vekiller savaşını yürütüyorlar" iddiasında bulundu.
"Demokratik kurumları olmayan Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkeler, (Suriye) halkın haklarını savunma konusunda hiçbir şey iddia edemezler" diyen Motakki, Türkiye'nin ise, "halkının karşı çıkmasına rağmen, bölgede ABD'li politikalar için bir vekil haline gelmesinden" duyduğu üzüntüyü dile getirdi. - Ankara