Tanpınar Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bursa'da düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Mektup Yarışması'nın birincisi 'Osmanlı Sarısında Türk Mavisi Bir Mektup' ile Fatoş Mollamehmetoğlu oldu.
Bursa'da düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Mektup Yarışması'nın birincisi 'Osmanlı Sarısında Türk Mavisi Bir Mektup' ile Fatoş Mollamehmetoğlu oldu.
Merkez Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından 10 yıldır düzenlenen Ahmet Tanpınar Edebiyat Yarışması bu yıl mektup dalında yapıldı. Türkiye'nin 35 kenti ile 4 ülkeden 218 eserin katıldığı yarışmada yazar- şair Hilmi Yavuz, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Doç. Dr. Erdoğan Erbay, yazar Adnan Özyalçıner, gazeteci- yazar Ali Çolak, şair-yazar Metin Önal Mengüşoğlu ve şair-yazar İhsan Deniz jüri üyeliği yaptı. Finale kalan 37 eser arasından ödül alanlar Haraççıoğlu Medresesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısıyla açıklandı.
Jüri başkanı Hilmi Yavuz tarafından açıklanan sonuçlara göre, 'Osmanlı Sarısında Türk Mavisi Bir Mektup' ile yarışmaya Bursa'dan katılan Fatoş Mollamehmetoğlu birinci, 'İstanbul Olacak Kelimeler' ile Erzurum'dan katılan Hüseyin Karaca ikinci, 'Bursa'da Nakışlanan Zamana Mektup' ile Gaziantep'ten katılan Reşit Güngör Kalkan üçüncü oldu.
Mansiyonlarda ise Bursa'dan Ayşe Öztük 'Kayıp Mektup' ile birinci, Ankara'dan 'Ahmet Hamdi'ye' ile Merve Koçak ve Erzurum'dan 'Bir Muvakkitin Bursa Halveti' ile Yaşar Bayar ikinci oldu.
Kendilerine gelen metinlerin hepsinin çok iyi olduğunu söyleyen Hilmi Yavuz, birincileri seçmekte zorlandıklarını belirtti.
Türkiye'nin önemli edebiyat ödüllerinden biri olan Ahmet Tanpınar Edebiyat Yarışması'nda birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin lira; mansiyon alanlara 2 bin lira verilecek. Finale kalan 37 eser kitap haline getirilecek. - Bursa/ Osmangazi