Antalya'da sağanak yağmur sonrası istinat duvarı çöktü, evler ve seralar zarar gördü - Son Dakika
3.Sayfa

Antalya'da sağanak yağmur sonrası istinat duvarı çöktü, evler ve seralar zarar gördü

Antalya\'da sağanak yağmur sonrası istinat duvarı çöktü, evler ve seralar zarar gördü

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaşanan sağanak yağmur sonrası 2 evin zarar gördüğü bildirildi. Ayrıca Baysı deresinin taşması sonucu seralar da zarar gördü. Olaylar sonucunda şans eseri kimse yaralanmazken, maddi hasar meydana geldi.

16.12.2023 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da istinat duvarı çöktü iki ev zarar gördü

Şans eseri yaralanan olmadı, olay maddi hasarla atlatıldı

ANTALYA - Antalya'nın Kumluca ilçesinde sağanak yağmur sonrası istinat duvarının çökmesi sebebiyle 2 ev zarar gördü, birinin mutfak kısmı yıkılırken diğerinin duvarlarında çatlak oluştu. Baysı deresinde Hızırkahya Mahallesi'ndeki köprünün ayaklarında biriken atık nedeniyle meydana gelen su taşkınında seralar da zarar gördü.

Kumluca ilçesinde sabaha karşı başlayan yağmur sonrası yumuşayan toprak sonrası 15 metre uzunluğunda ve 3 metre yükseklikteki istinad duvarı yumuşak zemin sebebiyle çöktü. Ailelerin evde olduğu sırada yaşanan çökme sırasında şans eseri kimse yaralanmazken bir evin çıkma olarak tabir edilen bağımsız mutfak kısmı yıkıldı, diğer evin duvarlarında çatlak oluştu.İhbar üzerine olay yerine AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Yaplan incelemede kimsenin yakalanmadığı belirlenirken evlerde maddi hasar oluştuğu tespit edildi. Çatlak oluşan ve tedbir amaçlı boşaltılırken evden bağımsız olan mutfak bölümü yıkılan evde ciddi bir hasar olmadığı belirlendi.

Kasapçayırı Mahalle Muhtarı Arif Zorba yağmurun gece saat 03 00'de başladığını ve sabah saat 10.00 sıralarında şiddetini artırdığını belirterek " Yumuşak zemin sebebiyle istinad duvarı çöktü, 2 eve zarar verdi" dedi.

Yağış nedeniyle mahalledeki seralarda ekili ürünler de zarar gördü. Serası zarar gören Durkadın Karaca, dizine kadar biriken suda ürünlerini kontrol etti. Karaca, "Sera içindeki ilaç ve gübrelerim yağmur sebebiyle eridi, 3 yıldır aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. 2 dönüm seram, evim, eşyalarım zarar gördü" dedi. Baysı deresinde Hızırkahya Mahallesi'ndeki köprünün ayaklarında biriken atık nedeniyle meydana gelen su taşkınında seralar zarar gördü.

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Antalya'da sağanak yağmur sonrası istinat duvarı çöktü, evler ve seralar zarar gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement