Gümüşhane'de aynı anda şarja takılan telefonlar yangına neden oldu! - Son Dakika
3.Sayfa

Gümüşhane'de aynı anda şarja takılan telefonlar yangına neden oldu!

Gümüşhane'de aynı anda şarja takılan 3 cep telefonu yangına neden oldu. Elektrik kontağından çıkan yangında evde hasar meydana gelirken, itfaiyenin erken müdahalesiyle alevler evin tamamını sarmadan kontrol altına alındı.

02.03.2023 16:12  Güncelleme: 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnönü Mahallesi Aydın Doğan Küme Evlerinde Muhammed Ali Yılmaz'a ait dairede yangın çıktı. Şarj olması için takılan 3 ayrı cep telefonun bulunduğu üçlü prizde gerçekleşen elektrik kontağından çıktığı değerlendirilen yangın önce cep telefonlarını ardından ahşap malzemeleri de kaplayınca kısa sürede yayıldı. Bir süre sonra diğer ahşap ve kumaş malzemelerin de alev almasıyla dairenin pencereleri de patladı.

Aynı anda şarja takılan telefonlar yangına neden oldu!

TEK TESELLİ CAN KAYBININ OLMAMASI

Görgü tanıklarının ihbarı üzerine kısa sürede olay yerine gelen Gümüşhane Belediyesi İtfaiye ekipleri erken müdahaleyle yangını diğer dairelere ve odalara sıçramadan söndürerek kontrol altına aldı. Yangının ardından daire ve şarja takılı 3 cep telefonu kullanılamaz hale gelirken can kaybının olmaması sevindirdi.

Aynı anda şarja takılan telefonlar yangına neden oldu!

İTFAİYEDEN KRİTİK UYARI

İtfaiye yetkilileri ise çoklu priz kullanımında vatandaşları dikkatli olmaya davet etti. Yetkililer aynı anda 3'lü prizlere çok sayıda şarj aleti takılmamasını isteyerek özellikle eski tesisatlarda aşırı elektrik yükü binince ucuz şarj aletlerinin veya kabloların kolaylıkla tutuşabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

Aynı anda şarja takılan telefonlar yangına neden oldu!
Gümüşhane\'de aynı anda şarja takılan telefonlar yangına neden oldu!
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Gümüşhane'de aynı anda şarja takılan telefonlar yangına neden oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Mesut Öztaş: Cep telefonun sarzindan degil ucuz priz eski elektrik tesisati.butun evlerde bu tehlike var.paraya kiyiip kaliteli kablo priz ve elktrrik teaisatlari kontrol edilmeli. 11 0 Yanıtla
  • Ergin Yıldız: Eve bak telefonlara bak,adamlar bizi teslim almis niye savaşsinlarki 1 0 Yanıtla

Advertisement