Enkazdan 69 saat sonra böyle kurtarıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Enkazdan 69 saat sonra böyle kurtarıldı

Enkazdan 69 saat sonra böyle kurtarıldı AFAD ekipleri sevinçten gözyaşı döktü Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, depremde yıkılan binanın enkazında kalan iki çocuk annesi genç kadın, ekipler tarafından 69 saat sonra sağ çıkarıldı.

09.02.2023 01:27  Güncelleme: 02:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enkazdan 69 saat sonra böyle kurtarıldı

AFAD ekipleri sevinçten gözyaşı döktü

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde, depremde yıkılan binanın enkazında kalan iki çocuk annesi genç kadın, ekipler tarafından 69 saat sonra sağ çıkarıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye giden Mardin, Sakarya ve Şanlıurfa AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, UMKE ve itfaiye ekipleri, Birecik ilçesinde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Meydan Mahallesinde yıkılan Kaya Apartmanında enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Çalışmalarda sona yaklaşan ekipler, yıkıntılar arasından gelen sese odaklanarak çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, depremden 69 saat sonra iki çocuk annesi 28 yaşındaki Gülsüm Karayılan'ı enkazdan sağ çıkarmayı başardı. Omuzlarda taşınarak ambulansa konulan kadın hastaneye kaldırıldı. Kadını kurtaran ekipler, birbirlerine sarılarak dakikalarca sevinç gözyaşları döktü. Daha önce de genç kadının eşi ve iki çocuğu, ekipler tarafından sağ olarak çıkarılmıştı.

Birecik Kaymakamı Kadir Duman ve ilçe belediye başkanı Mahmut Mirkelam, bölgeye giderek bina enkaz çalışmalarını yerinden takip etti.

Enkazdan 69 saat sonra böyle kurtarıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Enkazdan 69 saat sonra böyle kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement