Rus Ordusu Harkov'a Saldırdı: 4 Ölü, 12 Yaralı - Son Dakika
3.Sayfa

Rus Ordusu Harkov'a Saldırdı: 4 Ölü, 12 Yaralı

Rus Ordusu Harkov\'a Saldırdı: 4 Ölü, 12 Yaralı

Rus ordusunun Ukrayna'nın Harkov kentine gerçekleştirdiği saldırı sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 12 sivil yaralandı. Harkov Bölge Valisi, saldırıda en az 15 İHA kullanıldığını ve Zmiivska termik santraline de isabet ettiğini belirtti. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ise saldırıya karşılık 11 insansız hava aracını düşürdüklerini açıkladı.

04.04.2024 11:03

Rus ordusunun Ukrayna'nın Harkov kentine gerçekleştirdiği saldırı sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 12 sivil yaralandı.

Rusya, Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'ya saldırılarını sürdürüyor. Rus ordusu, gece saatlerinde Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti Harkov'u insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef aldı. Harkov Bölge Valisi Oleg Sinegubov yaptığı açıklamada, Rusya'nın saldırıda en az 15 İHA kullandığını, 3'ü Ukrayna Devlet Acil Servisi personeli olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin de yaralandığını belirtti. Vali, İHA'ların bölgedeki Zmiivska termik santraline de isabet ettiğini aktardı. Saldırıda apartmanlar, mağazalar, tıbbi tesis ve park halindeki araçlarda hasar meydana geldi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ise gece saatlerinde Ukrayna'ya fırlatılan 20 Shaded insansız hava aracından 11'inin düşürüldüğünü açıkladı.

Rusya sınırına 30 kilometre uzaklıkta bulunan Harkov, Şubat 2022'den bu yana sık sık Moskova'nın hedefi oluyor. - HARKOV

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Rus Ordusu Harkov'a Saldırdı: 4 Ölü, 12 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement