Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu kusurlu bulundu - Son Dakika
3.Sayfa

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu kusurlu bulundu

Fatih'te Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu kazada Adli Tıp Kurumu'ndan kusur raporu geldi. Rapora göre şüpheli Mohamud 'asli derecede', Göçer ise 'tali derecede' kusurlu olarak aktarıldı.

18.12.2023 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adli Tıp Kurumu, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hassan Shekh Mohamud'un 30 Kasım'da motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu kazayla ilgili kusura ilişkin kesin raporu tamamladı. Raporda, Muhammed Shekh Mohamud'in asli kusurlu, kurye Yunus Emre Göçer ise tali kusurlu olduğu belirtildi.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil, 30 Kasım'da Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde motokuryeye Yunus Emre Göçer'in (38) kullandığı motosiklete arkadan çarpmıştı. Kazada, ağır yaralanan Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti. Hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelinin ise 2 Aralık'ta yurt dışına çıktığı tespit edilmişti.

Olayla ilgili kusura ilişkin kesin Adli Tıp Kurumu raporu çıktı.

ASLİ KUSURLU SÜPHELİ SOMALİ CUMBURBAŞKANI'NIN OĞLU OLARAK TESPİT EDİLDİ

Raporda, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un gündüz vakti görüşün açık olduğu yolda seyri sırasında olay yerine doğru yaklaşan otomobil sürücüsünün sağa şerit değiştirme manevrası yapmak istediğinde, ilerisinde yine aynı yönde/şeritte (sağdan ikinci şeritte) seyretmekte olan ve hız azaltarak sağa doğru yönelen motosikletin de şerit değiştirmekte olduğunu dikkate alması, zamanında uygun fren tedbiri ile beraber takip mesafesini koruyarak motosikletin gerisinde duruşa geçmesi veya motosikletin sol tarafından kontrollü şekilde seyrine devam etmesi gerekirken bu hususlara riayet etmemiş olmakla asli derecede kusurlu olduğu tespit edildiği aktarıldı.

GÖÇER'İN ESA TALİ KUSURLU OLDUĞU SAPTANDI

Göçer'in ise arkasından gelmekte olan otomobilin seyir durumuna dair yeterli ayna kontrollerini yapmamış, otomobilin de kendisi gibi şerit değiştirmekte olduğunu dikkate almamış ve 80km/h azami hız limitli bu yolda duracak hıza düşüp son olarak bulunduğu sağ şerit içinde sağa manevra yapmış bulunmakla kazaya etki ettiğinden tali derecede kusurlu olduğu belirtildi.

Öte yandan, kazaya ilişkin yeni görüntü de dosyaya eklendi.

Somali Cumhurbaşkanı\'nın oğlu kusurlu bulundu
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu kusurlu bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement