İstanbul'un En Güzel Müzeleri - Son Dakika
Basın Bültenleri

İstanbul'un En Güzel Müzeleri

İstanbul\'un En Güzel Müzeleri

Kültürün ve sanatın şehri olan İstanbul, birbirinden güzel müzeleri ile İstanbul dışında yaşayanlar için ilginç gezi noktalarından birtanesi. İstanbul dışından şehri ziyarete gelecek olanlar araç kiralama şirketlerinden kiralayacakları araç ile rahat ve konforlu bir şekilde geziyi tercih ediyor.

21.08.2014 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültürün ve sanatın şehri olan İstanbul, birbirinden güzel müzeleri ile İstanbul dışında yaşayanlar için ilginç gezi noktalarından birtanesi. İstanbul dışından şehri ziyarete gelecek olanlar araç kiralama şirketlerinden kiralayacakları araç ile rahat ve konforlu bir şekilde geziyi tercih ediyor.

Türkiye'de toplam 75 noktada hizmet veren ofisleri, 2 yurt dışı şirketi ve 300 çalışanı ile oto kiralama sektörünün lider kuruluşu Avis, birbirinden çeşitli araç seçenekleriyle sizin ve ailenizin tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor.

İstanbul'a gezi amaçlı gelecek olanlar için Avis'in müze önlerileri şu şekilde;

Ayasofya Müzesi

325 yılında Bizans İmparatoru tarafından kilise amaçlı yaptırılan Ayasofya Müzesi, şehrin en ünlü müzelerinden biridir. Yapıldığı dönemde büyük bir deprem sonucunda hasar gören müze, 360'lı yıllarda II.Konstantin tarafından yenilenerek kentin en büyük kiliselerinden biri olup "Büyük kilise" adını almıştır. Çıkan ayaklanmalar sonucu yanan kilise 537 yılında yeniden inşa edilmiş ve İstanbul'un fethi sonrasında Sultan II.Mehmet tarafından camiye çevrilmiştir.

Dünyanın sekizinci harikası olarak kabul edilen Ayasofya, günümüzde Müze olarak hizmet vermekte olup şehirde görülmesi gereken noktalardan biridir.

Topkapı Sarayı

Tarihi yarımadada bulunan Topkapı sarayı, eşsiz mimarisi ve sahip olduğu değerler ile İstanbul'un en önemli yapıları arasında yer alır. 15.yy.dan 19.yy.a kadar Osmanlı Padişahlarına ev sahipliği yapan saray, turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biridir.

350 yıldan fazla bir geçmişi olan Topkapı sarayı, doğu kültürünün bir parçasıdır. \ doğu kültürünü yansıtır. Büyük bir bahçe ve duvarlarla çevrili olan saray, çok sayıda kusursuz mimari yapıyı bünyesinde barındırmaktadır. Saray içinde yer alan Topkapı Sarayı Müzesi dünyanın en zengin müzelerinden biri olarak gösterilir. Dünyanın en iyi Çin porseleni koleksiyonundan Padişahların kıyafetlerine kadar pek çok nadide eser burada sergilenmektedir

İstanbul Arkeoloji müzesi

Dünyanın en zengin müzelerinden birisi olan İstanbul Arkeoloji Müzesi, İstanbul tarihi yarımadada bulunan önemli İstanbul müzeleri arasındadır.

Müzede, Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Erken, orta ve geç bronz dönemi, Helen, Roma ve Bizans dönemine ait özel eserler sergilenmektedir. İstanbul Arkeoloji Müzesi, Sultan II.Abdülhamit döneminde, Topkapı Sarayı'nın bir parçası olarak Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Çinili Köşk'ün bahçesinde yer almaktadır.

Kariye Müzesi

Edirnekapı'da yer alan Kariye Müzesi, 14 yüzyıla ait Bizans resim ve mozaik sanatının değerli eserlerinin bulunduğu, şehrin önemli müzelerinden biridir.

Eski Yunancada kırsal alan anlamına gelen "Khora" sözcüğünden türeyen Kariye'nin geçmişi 5.yüzyıla dayanmaktadır. Şehirde bulunan bir şapelin yerine 527-565 yıllarında Justinianus tarafından Khora Kilisesi olarak inşa ettirilen yapı, 11.yüzyılda günümüzdeki halini almıştır.

Kariye Müzesinin öne çıkan özellikleri 14.yy'dan kalma Bizans freskleri ve mozaikleridir. 1320'li yıllarda yapılmış mozaik süslemeler olağanüstü bir güzelliğe sahipken, müzede yer alan freskler oldukça göz alıcı. Aynı zamanda diriliş resimleri de müzede dikkat çeken eserlerden.

Rahmi Koç Müzesi

İstanbul'un Haliç kıyılarında, Hasköy'de yer alan Rahmi Koç Müzesi, Türkiye'de Ulaşım, Endüstri ve İletişim tarihine yönelmiş ilk müze olma özelliği taşır. Ayrıca İstanbul'un önemli müzeleri arasında yer alır.

Haliç kıyısında endüstriyel arkeolojinin öne çıkan binalarından birinde konumlanan Rahmi Koç Müzesi, gramofon iğnesinden arabalara, gemilere ve uçaklara kadar binlerce objeye yer vermektedir.

Miniatürk, Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesi

Müzede sergilenen eserlerin dışında, Müze Mağazası, Halat Restaurant, Demlik Kafe, Barbarossa Pub ve Cafe du Levant gibi ziyaretçilerin hoş ve keyifli vakit geçirebilecekleri mekanlar da bulunmaktadır.

Miniatürk, diğer bir adıyla Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesi, İstanbul tarihi yarımadanın Haliç kıyılarında Sütlüce'de konumlanmaktadır.

Adından da anlaşılacağı üzere Miniatürk, şehirlerin ve ülkenin önemli eser ve yapıtlarının minyatür maketlerinin sergilendiği bir açık hava müzesidir.

60.000 metrekarelik bir alanda kurulu bulunan Miniatürk, bu alanda dünyanın en geniş alanına kurulmuş bir minyatür park özelliğine de sahip olup aynı zamanda önemli İstanbul müzeleri arasındadır.

Konforlu, lüks, büyük, ekonomik araçlarıyla tatiliniz için Avis'den ihtiyacınıza en uygun aracı kiralayabilirsiniz. Avis hizmetleri hakkında detaylı bilgi için http://www.avis.com.tr/default.aspx adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri İstanbul'un En Güzel Müzeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement