AB Konsey Başkanı Rompuy'un Danimarka Temasları - Son Dakika
Dünya

AB Konsey Başkanı Rompuy'un Danimarka Temasları

AB Konsey Başkanı Rompuy\'un Danimarka Temasları

AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, AB'nin yeni dönem başkanı Danimarka'nın Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ile başkent Kopenhag'ta bir araya geldi.

09.01.2012 21:07

AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, AB'nin yeni dönem başkanı Danimarka'nın Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ile başkent Kopenhag'ta bir araya geldi.

Yeni yılın başlangıcından itibaren 6 aylık bir süre için AB dönem başkanlığını Polonya'dan devralan Danimarka'ya ziyarette bulunan Rompuy, Başbakan Helle Thorning-Schmidt ile görüştü. İkilinin görüşmesinde ay sonunda yapılması beklenen AB liderler zirvesinin planlanması ve Euro bölgesinde bulunmayan ve AB dönem başkanlığını üstlenen Danimarka'nın Euro bölgesindeki mali krizin çözümüne yönelik çabalarının değerlendirildiği bildirildi.

Rompuy ve Schmidt'in Avrupa'nın resesyona sürüklenmesini engellemek için finansal istikrar, ekonomik büyüme ve iş sahalarının genişletilmesi koşullarına bağlı olduğu konusunda hemfikir olduklarını vurguladı. Ayrıca ikili 30 Ocak'ta yapılacak AB liderler zirvesinde özellikle Avrupa piyasalarındaki durgunluk, ekonomik büyüme ve istihdamın ele alınacağını bildirdi.

Ekonomi uzmanları ise; Euro bölgesinde bulunmayan ve AB dönem başkanlığını üstlenen Danimarka'nın, AB içinde Euro'yu kullanan ve kullanmayan ülkeler arasında bir köprü görevi üstleneceği ancak Euro bölgesindeki borç krizinin son 10 yıldır gelişen ülke ekonomisini sekteye uğramasından dolayı korku içinde olduklarını belirtiyor. - KOPENHAG

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya AB Konsey Başkanı Rompuy'un Danimarka Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement