Almanya'da Yangın - Son Dakika
Dünya

Almanya'da Yangın

Almanya\'da Yangın

Almanya'da, dün sabaha karşı çıkan yangında hayatını kaybeden Nazlı Özkan'ın annesi Hatice Özkan ile olay günü kuzeninde olan oğlu Halil Oruç, yaşanan olayla ilgili açıklamada bulundu.

11.03.2013 16:55

Almanya'da, dün sabaha karşı çıkan yangında hayatını kaybeden Nazlı Özkan'ın annesi Hatice Özkan ile olay günü kuzeninde olan oğlu Halil Oruç, yaşanan olayla ilgili açıklamada bulundu. Binada daha önce elektrik sorunu olduğunu belirten anneanne Özkan, "Evdeki ışıklarda sorun vardı" dedi. Halil Oruç ise, "Ev sahibine defalarca elektrikte sorun olduğunu dedik. Her seferinde yaparız diyerek bizi atlattı" diye konuştu.

Yangın sonrası konuşan Hatice Özkan, uyandığı sırada yangının çoktan başladığını belirterek şöyle konuştu: "Yangın esnasında ben yatıyordum. Ama yukarıdan geldi lambadan doğru veya benim yattığım yerin altından. İki tahta çıtır çıtır yanarken başımda ben ona uyandım. Uyandıktan sonra 'yanıyoruz' diye bağırdım. Oğlum Murat ne oluyor anne diye bağırdı. Hemen çocuğu aldım. İbrahim'i terasa çıkardım. Tekrar oraya gelene kadar annesinin kapısını ateş sarmış. Giremedim içeriye. Kimse yukarıya çıkmadı. Terasta Yunan komşunun camını kırdık imdat diye bağırdık çünkü terasa geldi ateş. Ondan sonra adam geldi bir tane cam var onun tahtası geriliydi. O tahtayı kırdı, cam da vardı içeride. Allah razı olsun üçümüzü oradan terastan çıkardı. Çıkarken hiç kimseden haber alamadık. Terasa geldi ateş. Camları kırdım ama nereyi kırdıysam orada alev vardı, çıkaramadık. Sonra bizi aşağıya indirdiler. Başka bir şey görmedim."

Olay esnasında alevlerin her yeri sardığını ve hiçbir şey yapamadığını belirten anneanne Hatice Özkan, şunları söyledi: "Sadece çocuğum anne dedi ama yetişemedim. O alevlerin içerisine giremedim. Girsem zaten kendim de yanacaktım. Daha önceden binada elektrik sorunu vardı. Çamaşır makinesinin olduğu yerde çamaşırlıkta bir tuvalet var. Çamaşırlığın ışığını yakardık, tuvaletin ışığını da yakında çocuğun odasının ışığı sönüyordu. Benim bulunduğum odanın ışığı idareten yanıyordu. Oraları kapadın mı oralar açılıyordu. O gün tavuk istediler. Gittim annesiyle gittik tavuk aldık, kızarttık. Salata yaptık, yedik en son çocuk bana çikolata alır mısın anneanne dedi. Annesiyle gittik çikolata aldık. Hepsine dağıttım. Yılmaz yoktu o sonradan geldi. Bana yok mu anneanne dedi ona da verdim. Yarısını yemiş, yarısını yanına koymuş. Öylece kalmış."

Olay günü evde olmayan Halil Oruç ise ev sahibiyle defalarca konuştuklarını fakat evdeki elektrik sorununu çözmek için kendilerini hep geçiştirdiğini belirtti. Oruç, ev sahibine elektrikte sorun olduğunu söylediklerini belirterek şöyle konuştu: "Yaparız, yaparız dedi bir şey yapmadı. Olay günü küçük kuzenim bana gelir misin dedi. O gün ben Ayşe teyzemdeyim dedim anneme gidebilir miyim dedim. Tamam git dedi, iki gün sonra annemin öldüğünü öğrendim."

Almanya'nın Backnang kentinde dün sabah 04.00 sularında gerçekleşen yangında anne Nazlı Özkan (40) ile birlikte, ilk eşinden olan çocuğu Hatice Oruç (17), ikinci eşinden çocukları

Yılmaz Soykan (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3) ile 6 aylık Murat Soykan yaşamını yitirdi.

Anneanne Hatice Özkan ise itfaiye yardımıyla kurtarıldı. - STUTTGART

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Almanya'da Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement