Almanya'dan Ediz Hun'a Onur Ödülü - Son Dakika
Dünya

Almanya'dan Ediz Hun'a Onur Ödülü

Almanya\'dan Ediz Hun\'a Onur Ödülü

Türk Sinemasının Ünlü Aktörü, Sinemamızın Güzel Yüzlü Jönü Ediz Hun'a Almanya'da Onur Ödülü Verildi.

14.11.2010 11:11

Türk sinemasının ünlü aktörü, sinemamızın güzel yüzlü jönü Ediz Hun'a Almanya'da Onur Ödülü verildi. 10. Frankfurt Film Festivali çerçevesinde Frankfurt'ta düzenlenen törende konuşan Ediz Hun, yurtdışında yaşayan Türkler'in arasında olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtirken, "İyi ki varsınız, sizler Türkiye'nin yurtdışındaki aydınlık yüzlerisiniz" dedi. 10. Frankfurt Film Festivali çerçevesinde Ediz Hun'un "Çığlık Çığlığa bir Sevda" filmi gösterildi. Nur Onur'un sunduğu gecede ayrıca yüzlerce filme imzasını atan ünlü yönetmen Ülkü Erakalın'a da onur ödülü verildi. Her iki ödülüdü Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı takdim etti.

Onur ödülü almanın sanatçılar arasında ayrı bir yeri olduğuna dikkat çeken Ediz Hun, Türkçe yaptığı konuşmasının ardından pürüzsüz Almanca konuşunca salondaki davetlilerden alkış tufanı koptu. Almanya'da Babasının Giessen Justus Liebig Üniversitesi'nde kendisinin ise Würzburg Üniversite'sinde okuduğunu vurgulayan Ediz Hun'un, salon alkış tufanıyla inlerken gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 130 film çevirdiği Yeşilçam'dan bazı anılarını hem Almanca hem de Türkçe anlatarak davetlileri güldüren Ediz Hun, Avrupalı Türklerin Türk sinemasına gösterdiği ilgiden çok mutlu olduğunu belirtti. Film öncesi salonu dolduran vatandaşlarımız ünlü aktör Ediz Hun'dan imza almak ve resim çektirme yarışına girince zaman zaman itişme kalkışmalar oldu.

10. Frankfurt Türk Film Festivali Komite Başkanı Hüseyin Sıtkı'da "Festivalin gerçekleşmesinde başta Ediz Hun, Selda Alkor, Fatma Girik, Ekrem Bora ve diğer sanatçılarımız ve yönetmenlerimiz olmak üzere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Ösellikle sinema festivaline ilgi gösteren sinemaseverle başta Doğan Medya ve Hürriyet olmak üzere katkı ve desteklerini esirgemeyen sponsorlarınıza teşekkür ederim" dedi. Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı'da çok sayıda filmlerini gıpta ile izlediği Ediz Hun ile değerli yönetmen Ülkü Erakalın'ın çevirdiği yüzlerce film ile Türk sinemasına katkı saladıklarını dile getirip "Frankfurt Film Festivali ile kültür ve sanatımızı tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu festivali düzenleyenlere ve davetlilere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı hem ünlü yönetmen Ülkü Erakalın, hemde Ediz Hun'a onur ödülü vermenin onuru ve gururunu yaşadığını söyledi.

YEŞİLÇAM ŞERİDİ ŞİİRİNİ OKUDU

Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı'nın elinden onur ödülünü alan ünlü yönetmen Ülkü Erekalın, kendi yazdığı, Türk sinema dünyasnın geçmişini tanıtan "Yeşilçam Şeridi" adlı şiirini okudu. Duygulu bir şekilde şiirini okuyan Ülkü Erakalın son çevirdiği Ediz Hun'un başrollerini oynadığı "Çığlık Çığlığa bir Sevda" filminde Türkiye'nin unutulmaz sanat güneşi Zeki Müren'in yaşamının son 9 gününü ve bestekarları hayatını canlandırdığını söyledi.

BÜYÜK BULUŞMA

Frankfurt 10. Film Festivali iki ünlü sanatçının 45 yıl sonrası buluşmasına tanıklık etti. 1965 yılında "Ses" mecmuasının açtığı yarışmada en güzel kadın seçilen Selda Alkor ile en güzel erkek seçilen Tunç Okan nerdeyse yarım asra bulan bir ayrılıktan sonra tekrar biraya gelmenin mutluluk ve sevincini yaşadılar. Yarışmada birinci olduktan sonra "Vatan Kurtaran Aslan" filmini birlikte oynadıktan sonra birbirlerini görmeyen Selda Alkor ile Fransa'da diş doktoru olarak çalışan Tunç Okan birbirlerine sarılıp hasret giderdiler. Tekrar o günleri hatırlayan iki ünlü star gelecek te bir projede tekrar birlikte kemera karşısına çıkabileceklerini belirttiler.

BAŞKONSOLOSLUK REZİDANSINDA SANATÇILARA DAVET

Frankfurt Türk Film Festivali'ne gelen Türk sinemasının değerli yıldız sanatçıları onuruna Frankfurt Başkonsolosu İlhan Sagılı yemek verdi. Başkonsolosluk ezidanzında misafirlerini karşılayan Başkonsolos Saygılı "Burası hepimizin evi. Burası Frankfurt'taki tek Türk toprağı. Hepiniz hoş geldiniz, kendi eviniz gibi burada rahatça hareket ediniz" dedi. Festivalin "Çığlık Çığlığa bir Sevda" filmi galasından sonra rezidanztaki buluşmaya Türk sinemasının usta oyuncuları Ediz Hun, Selda Alkor, Suzan Genç, Güven Kıraç ile birlikte Almanya'da yaşayan ve bir dönem Türk sinema ve fotoromanlarının jönü olarak ünlenen tiyatro sanatçısı Erden Alkan'da hazır bulundu. Çok sayıda Frankfurt'ta yaşayan ünlü işadamları, dernek yöneticilerinin eşleriyle katıldığı davette, konsolosluğun Filipinli bayan aşcısının yaptığı Türk yemekleri beğeni topladı. Gecede davetlilerin sanatçılarla kaynaşması dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Almanya'dan Ediz Hun'a Onur Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement