Çeçen birlikler Rostov'a ulaştı - Son Dakika
Dünya

Çeçen birlikler Rostov'a ulaştı

Rusya Devlet Başkanı Putin'e destek veren Çeçen lider Ramazan Kadirov'un gönderdiği birlikler, Wagner'in silahlı ayaklanmasına karşı mücadele etmek için Rostov'a ulaştı. Çeçen birlikler zırhlı araç ve teçhizatla bölgeye giriş yaparken, Wagner savaşçıları da kritik noktalarda bekleyişini sürdürüyor. Rostov sakinleri muhtemel çatışmalara karşı kentten ayrılmaya devam ediyor.

24.06.2023 17:38  Güncelleme: 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus paralı asker grubu Wagner'in başlattığı silahlı ayaklanma devam ediyor. Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyetinin lideri Ramazan Kadirov, Wagner isyanına karşı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e desteğini açıkladıktan sonra harekete geçti. Kadirov, Wagner'in ele geçirdiği Rostov'a birlik gönderdi.

Çeçen birlikler ile Wagner savaşçıları Rostov'da karşı karşıya! Sıcak çatışma an meselesi

KADİROV: HAZIRIZ!

Wagner'in başkaldırması sonrası Çeçen lider Kadirov, Rusya lideri Putin'in yanında yer aldı. Wagner Grubu'nu ihanetle suçlayan Kadirov, legram hesabından yaptığı açıklamada, yaşananları "Rusya'nın sırtından bıçaklanması" ve "gerçek bir askeri isyan" şeklinde nitelendirdi.

Halkın seçtiği bir başkomutana sahip olduklarını ifade eden Kadirov, "Putin, ulusa sesleniş konuşmasında yaşananları 'silahlı isyan' şeklinde değerlendirdi. Putin'in her sözünü tamamen destekliyorum. Yaşananlar devlete karşı bir meydan okumadır ve herkes bu meydan okumaya karşı ulusal liderin (Putin) etrafında birleşmelidir. Çeçenistan Cumhuriyeti'nde konuşlanan Savunma Bakanlığı ve Ulusal Muhafızlar'a bağlı birlikler bölgeye doğru yola çıktı. Rusya'nın birliğini ve devleti korumak için her şeyi yapacağız. İsyan bastırılmalıdır. Eğer bunun için sert önlemler gerektiriyorsa biz hazırız." dedi.

Çeçen birlikler ile Wagner savaşçıları Rostov'da karşı karşıya! Sıcak çatışma an meselesi

ÇEÇEN BİRLİKLERİ ROSTOV'DA

Putin'e net bir şekilde desteğini ilan eden Kadirov, açıklamasının hemen ardından harekete geçerek, Çeçen birliklerini Wagner savaşçılarına karşı isyanın merkezi Rostov'a gönderdi. Wagner'in kontrolündeki Rostov'a hareket eden çok sayıda Çeçen birliği, akşam saatlerine doğru bölgeye giriş yaptı.

Çeçen birlikler ile Wagner savaşçıları Rostov'da karşı karşıya! Sıcak çatışma an meselesi

ÇEÇENLER İLE WAGNER SAVAŞÇILARI KARŞI KARŞIYA

Çeçen birlikler zırhlı araç ve teçhizatla Rostov'a ulaşırken, Wagner savaşçıları da Rostov'un kritik noktalarında bekleyişini sürdürüyor. Rostov sakinleri de muhtemel çatışmalara karşı kentten ayrılmaya devam ediyor.

Çeçen birlikler ile Wagner savaşçıları Rostov'da karşı karşıya! Sıcak çatışma an meselesi
Çeçen birlikler Rostov\'a ulaştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Çeçen birlikler Rostov'a ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Eren Aydın: Allah wagner ordusuna güç versin zalime karşı bu davaya ortak oldular haydi wagner indirin şu putıni çocuklar ölmesin! 45 162 Yanıtla
  • Mahmut Gün: Ukrayna'nın direniş tarihi yok ama adamlar direniyor ramzan kadirov cecenistani sattı beş altı karı alıp harem kurdu 78 62 Yanıtla
  • RIDVAN ŞEN: bu wagner denen eli kanlı katil sürüsü bile isyan etti putinin yaptıklarına. 52 78 Yanıtla
  • Arjin Sert: Çeçenistan askeri deyip geçmeyin Dünyada gördüğüm en savaşçı askerler Çeçenler’dir 33 77 Yanıtla
    Yüksel Güneş: Eski çeçenistan yok satılmış itler bunlar 97 14 Seyfullah söme: Kimi neyi gördünde konusuyon 11 5
  • bruno Sen: Demekki anlasilan rus ordusu bitmis çecenlerden medet umuyorlar 75 8 Yanıtla
  • Gökhan pars: Cecenler diri diri yer,adamlar yillarca tüm rusyaya karşı savaştı paralı askerlere mi yenilecekler 22 46 Yanıtla
  • sait acar: Savaş katliamdır.mutlaka barış sağlanmalıdır. 28 6 Yanıtla
  • Yüksel Yılmaz: Bu cecenler O cecenler degil Ssmil baseyev ve arkadaslari tam bir mucahitdi kadirov ve yanindakiler rus uşagidir 31 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement