Dışişleri'nden Maliki'ye Sert Çıkış: Beyanları Tehlikeli Adım, Masum'a Tam Destek Verilmeli - Son Dakika
Dünya

Dışişleri'nden Maliki'ye Sert Çıkış: Beyanları Tehlikeli Adım, Masum'a Tam Destek Verilmeli

Dışişleri\'nden Maliki\'ye Sert Çıkış: Beyanları Tehlikeli Adım, Masum\'a Tam Destek Verilmeli

IŞİD'in ilerleyişi üzerine patlak veren çatışmaların sürdüğü Irak'ta Başbakan Nuri Maliki'nin dün gece Cumhurbaşkanı Fuat Masum tarafından kendisine yeni hükümeti kurma görevinin verilmemesi üzerine gösterdiği tepkiye Ankara'dan eleştiri geldi.

11.08.2014 14:55

IŞİD'in ilerleyişi üzerine patlak veren çatışmaların sürdüğü Irak'ta Başbakan Nuri Maliki'nin dün gece Cumhurbaşkanı Fuat Masum tarafından kendisine yeni hükümeti kurma görevinin verilmemesi üzerine gösterdiği tepkiye Ankara'dan eleştiri geldi. Dışişleri Bakanlığı, Maliki'nin beyanlarını, "Irak'taki istikrasızlığı daha da derinleştirecek tehlikeli bir adım" olarak niteledi ve tüm Iraklı liderleri Masum'u desteklemeye çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı, Maliki'nin kendisine yeni hükümeti kurma görevinin verilmesi üzerine anayasanın ihlal edildiğini; ordunun, aşiretlerin ve gönüllülerin kendi yanında olduğunu ileri süren beyanlarını, "Irak'taki istikrasızlığı daha da derinleştirecek tehlikeli bir adım" olarak gördüklerini belirterek "Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafına güvenlik güçlerinin gönderilmesini de kaygıyla izliyoruz" dedi.

"Bu kritik süreçte tüm Iraklı liderleri Irak'ın anayasal bir devlet olarak birlik ve bütünlüğünü temsil eden Cumhurbaşkanı Masum'a tam destek vermeye davet ediyoruz" denilen açıklamada " Irak'ın içinden geçmekte olduğu bu son derece hassas dönemde, başta Başbakan Maliki olmak üzere, Iraklı tüm liderlerin ülkenin önünü açacak bir yaklaşım benimsemeleri, Irak'ta kargaşa ortamını daha da derinleştirecek oldu bittilerden kaçınmaları hayati önem taşımaktadır. Esasen bu yöndeki gayretlere öncelikle tüm Iraklı kardeşlerimizin karşı çıkacağına inanıyoruz" sözleri de kullanıldı. Açıklamada şöyle devam edildi:

"Ülkemiz, bu süreçte, Irak'taki tüm demokratik güçlerin yanında yer alacak, Irak Anayasası temelinde yeni ve kapsayıcı bir hükümetin bir an önce kurulması çabalarına destek vermeye devam edecektir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Dışişleri'nden Maliki'ye Sert Çıkış: Beyanları Tehlikeli Adım, Masum'a Tam Destek Verilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement