Hessen Uyum Ödülü, Yaşlılara Gönüllü Hizmet Verene - Son Dakika
Dünya

Hessen Uyum Ödülü, Yaşlılara Gönüllü Hizmet Verene

Hessen Uyum Ödülü, Yaşlılara Gönüllü Hizmet Verene

Wetzlar'da "Yaşlı göçmenlere gönüllü yardım ve destek nasıl yapılabilir" konulu konferansta gönüllü hizmet yapanlara teşekkür edilmesi gerektiğine işaret edildi.

01.03.2012 21:15  Güncelleme: 08:22

Wetzlar'da gelecekte daha da çoğalacak olan yaşlılara yardım amaçlı gönüllü destek bulmak için "Yaşlı göçmenlere gönüllü yardım ve destek nasıl yapılabilir" konulu konferansta gönüllü hizmet yapanlara teşekkür edilmesi gerektiğine işaret edildi. Hessen Eyaleti Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanlığı Müsteşarı Dr. Rudolf Kriszeleit, 2012 yılı eyalet uyum ödülünün konusunun "Uyum ve Yaşlılar için gönüllü çalışma" konusuyla yaşlılara gönüllü hizmet veren veya gönüllülerin çalıştığı bir kuruma verileceğini söyledi.

Almanya'nın Hessen Eyaleti Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanlığı'nın her geçen gün çoğalan yaşlı nüfusa yardım etmek için düzenlediği "Yaşlı göçmenlere yardım ve gönüllü destek nasıl yapılabilir" konulu konferansta gönüllü hizmet yapanlara teşekkür edilmesi gerektiğine işaret edildi. Hessen Eyaleti Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanlığı Müsteşarı Dr. Rudolf Kriszeleit, 2012 yılı eyalet uyum ödülünün konusunun "Uyum ve Yaşlılar için gönüllü çalışma" konusuyla yaşlılara gönüllü hizmet veren veya gönüllülerin çalıştığı bir kuruma verileceğini söyledi.

WETZLAR PİLOT KENT

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Wetzlar Belediye Başkanı Manfred Wagner, toplantının kentlerinde yapılmasından son derece memnun olduklarını dile getirip "Wetzlar Kenti her türlü uyumlu yaşama destek veriyor, gelecekte de verecektir. Yaşlı göçmenlere yardım amaçlı kuruluşumuz var" diye konuştu. Wetzlar Stadthalle'deki konferansta Hessen Eyaleti Adalat, Uyum ve Avrupa Bakanlığı Müsteşarı Dr. Rudolf Kriszeleit Bakan Jörg Uwe-Hahn'ın selamlarını ilettikten sonra yaptığı konuşmasında "Biz bakanlık olarak yaşlılara yardım etmek isteyen ve edecek kişilere, yaşları ne olursa olsun destek veriyoruz, gelecekte de vereceğiz. Hessen Eyalati Almanya genelindeki diğer eyaletlere göre oran olarak en fazla göçmenin yaşadığı bir eyalettir. Metrekareye düşen göçmen olarak ta Baden Würtemmberg'den sonra ikinci sırada." dedi.

ÜÇTE BİRİ GÖÇMEN

Üçte birinin göçmen kökenli olduğu Hessen Eyaleti'inde 2010 yılı verilerine göre halkın yüzde 10,5 la 65 yaş üzerinde olduğunu vurgulayan Müsteşarı Dr. Kriszeleit sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu oran her geçen gün daha da çoğalmakta. Bunların sağlığı ve bakımı için yeterli uzman yok. Son yıllarda bu açığı gönüllü hizmet veren kişiler tarafından kapatılmaya çalışılıyor. Bu gönüllü çalışanlara nasıl destek verip çoğaltabiliriz, hedefiyle bugünkü gibi etkinlikler düzenliyoruz. Uzmanlardan ve çalışma gruplarından elde edeceğimiz bilgileri daha iyiye gitmek için değerlendirmek düşüncesindeyiz." .

ÇALIŞMA GRUPLARINA AYRILDILAR

Öte yandan etkinliğin ikinci bölümünde ise uzmanlar çalışma yaptıkları göçmenler konusunda edindikleri tecrübeleri anlattılar. Lahn-Dill Bölgesi Türk Danışı Nabi Demirkan, Offenbach Yabancılar Meclisi Başkanı ve Polis Göçmenler Danışmanı Hüsamettin Eryılmaz, Berlin Neuköln Yaşlılar Temsilcileri Aktürk Altun ile Werner Eichholz, göçmenlerin sorunlarını dile getirdiler. Çalışma grubunda görev yapan Adnan Dayarkaç'ta Yabancılar Meclisi Başkanlığını yaptığı Rüsselsheim kentindeki göçmenlere ve özellikle yaşlılara yapılan etkinlikleri örneklerle gösterdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Hessen Uyum Ödülü, Yaşlılara Gönüllü Hizmet Verene - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement