Kırımoğlu: "Kendi Topraklarımızda Yabancı Muamelesi Yapanları Avrupa Mahkemelerine Şikayet Edeceğiz" - Son Dakika
Dünya

Kırımoğlu: "Kendi Topraklarımızda Yabancı Muamelesi Yapanları Avrupa Mahkemelerine Şikayet Edeceğiz"

Kırımoğlu: "Kendi Topraklarımızda Yabancı Muamelesi Yapanları Avrupa Mahkemelerine Şikayet Edeceğiz"

Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Milli Meclis eski Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırımlılara kendi topraklarında yabancı muamelesi yapan işgalcileri Avrupa mahkemelerine şikayet edeceklerini söyledi.

08.05.2014 21:28

Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Milli Meclis eski Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırımlılara kendi topraklarında yabancı muamelesi yapan işgalcileri Avrupa mahkemelerine şikayet edeceklerini söyledi.

Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Milli Meclis eski Başkanı Kırımoğlu, Avusturya'nın başkenti Viyana'da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) tarafından düzenlenen toplantıda üye ülke temsilcilerine "Kırım'daki Mevcut İnsan Hakları Durumu" konulu brifing verdi. Kırımoğlu, toplantı sonrasında Türk basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazetecilere yaptığı açıklamada Kırım'a girişinin engellenmesinin insan hakları açısından kabul edilemez olduğunu dile getiren Kırımoğlu, Kiev'den Kırım'a havayoluyla gitmek üzere 2 Mayıs'ta Rusya'ya gittiğini ve havalimanındaki yetkililerin hiçbir belge göstermeden Rusya'ya girmesinin yasak olduğunu söylediklerini anlatarak, bu sebepten ötürü Kiev'e geri dönmek zorunda kaldığını belirtti. Kırımoğlu, Kiev'den Kırım'a karayolu ile gitmeye çalıştığında ise sınırda askerlerden oluşan bir kordonla karşılaştığını ve ülkesine giremediğini kaydetti.

Kırım'a 5 yıl süreyle girmesinin yasaklandığı hatırlatılan Tatar lider, işgalcilerin Kırım topraklarında 5 yıl kadar kalacaklarını zannetmediğini ve yakın zamanda boşaltılmasını umduğunu dile getirdi. Kırımoğlu, "Gelecekte tartışma, çatışma olmaması için böyle edepsiz şeyler yapmasınlar" dedi.

"AVRUPA MAHKEMELERİNE ŞİKAYET EDECEĞİZ"

Rusların Kırım'da yaşayan herkesi Rus vatandaşı olmaya zorladığını iddia eden Kırımoğlu, Rus yetkililerin Kırımlıların yazı ile 'Ben Ukrayna vatandaşı olarak kalmak istiyorum. Rus vatandaşlığını kabul etmiyorum' beyanında bulunması durumunda Ukrayna vatandaşı olarak kalacaklarını ancak işgalci Rusların nazarında bu beyanda bulunanların yabancı muamelesi göreceğini ileri sürdü. "Yani bu toprağın sahibi olan bizler yabancıyız" diyen Kırımoğlu, bu toprakların sahiplerine böyle bir muamelenin tahammül edilecek şey olmadığını dile getirerek, "Tabi ki biz bunu Avrupa mahkemelerine şikayet edeceğiz. Biz kan dökülmesini, silah kullanılmasını onaylamıyoruz, demokratik yollardan mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz millet olarak kandan korkan insanlar değiliz. Bizim tarihimiz hep savaşlarla geçti. Ama biz biliyoruz ki çatışma ile hiçbir yere ulaşmak mümkün değil" dedi.

Kırımoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de telefonda görüştüğünü ve Kırım'da yaşanan bütün olumsuzlukları kendisine ilettiğini söyleyerek, kendisiyle konuşulacak bir şeyin kalmadığını belirtti. - VİYANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kırımoğlu: 'Kendi Topraklarımızda Yabancı Muamelesi Yapanları Avrupa Mahkemelerine Şikayet Edeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement